x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident la un miting aviatic. Pilotul motodeltaplanului este în stare gravă

Incident la un miting aviatic. Pilotul motodeltaplanului este în stare gravă

29 Mai 2016   •   10:10
Incident la un miting aviatic. Pilotul motodeltaplanului este în stare gravă
Sursa foto: Nenad2011/Getty Images/iStockphoto

Pilotul unui motodeltaplan, participant la mitingul aviatic din Vădeni, a ratat aterizarea şi s-a lovit de asfalt, accident în urma căruia a suferit un traumatism cranian şi şi-a fracturat mai multe coaste, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.

'În cadrul zborului de agrement, după terminarea programului demonstrativ, pilotul unui motodeltaplan, bucureştean, în vârstă de 54 de ani, a ratat aterizarea şi s-a lovit de asfalt. Pilotul are capul spart, zgârieturi la faţă, coaste fracturate şi dureri la şold. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale', a declarat lt.col. Stoian.

Motodelplanul implicat a ratat, de fapt, aterizarea, după cum au explicat martorii: aparatul "a agățat" practic drumul județean și s-a dezechilibrat, lovindu-se de sol. În urma impactului puternic, pilotul motodeltaplanului a suferit leziuni destul de grave: fracturi la torace și solduri, traumatism cranian, șoc hemoragic. Pilotul are 54 de ani și este din București. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brăila și, cel mai probabil, va fi transferat la un spital din București cu secție de neurochirurgie.

Mitingul, organizat de Aerial Club în acest weekend, este la cea de-a noua ediţie.

Surpriza acestei ediţii a fost reprezentată de participarea la spectacol a unei formaţii de aeronave de luptă MIG 21 Lancer, de la Baza din Mihail Kogălniceanu - Constanţa, care vor fi scoase în curând din zestrea armatei române.

În timpul demonstraţiei de zbor, spectatorii au putut vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara.

Agerpres

×
Subiecte în articol: motodeltaplan