x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incredibil! Câţiva copii au descoperit un proiectil şi l-au mutat, expunându-se pericolului de explozie

Incredibil! Câţiva copii au descoperit un proiectil şi l-au mutat, expunându-se pericolului de explozie

22 Mai 2018   •   16:24
Incredibil! Câţiva copii au descoperit un proiectil şi l-au mutat, expunându-se pericolului de explozie

Câţiva copii din Câmpia Turzii, au fost, marţi, în pericol de a fi răniţi într-o explozie, după ce, descoperind un proiectil de aruncător din Al Doilea Război Mondial, l-au mutat de la locul iniţial. 

"Am fost anunţaţi prin numărul unic de urgenţă 112 despre identificarea unui proiectil rămas din Al Doilea Război Mondial, în zona cartierului Lut, din municipiul Câmpia Turzii. (...) Poliţia a limitat accesul în zonă până la sosirea pirotehniştilor din cadrul ISU Cluj. Muniţia a fost identificată ca fiind un proiectil de aruncător, calibru 82 mm, în stare avansată de degradare şi cu mijlocul de iniţiere montat, ceea ce încadrează proiectilul în categoria muniţiilor foarte periculoase. Pirotehniştii au solicitat informaţii despre locul şi împrejurările în care a fost găsit, pentru a putea cerceta zona în vederea identificării altor elemente de muniţie rămase în zona respectivă, moment în care au aflat că proiectilul a fost găsit de un grup de copii, care l-au mutat din poziţia iniţială", se arată într-o informate transmisă, marţi, de ISU Cluj. 

Totuşi, unul dintre copii a recunoscut pericolul reprezentat de muniţie şi a anunţat situaţia prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112. 

Pe 16 mai, o echipă pirotehnică a ISU Cluj a detonat aproape 1.700 de muniţii neexplodate, găsite în ultimele luni în judeţ. 

Muniţiile distruse sunt din timpul războaielor mondiale, iar ISU Cluj atrage atenţia asupra faptului că ele reprezintă încă un pericol pentru cei care le găsesc şi că, imediat după ce sunt găsite, trebuie anunţat la 112, fără a fi mişcate din locul lor. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: proiectil gasit de copii cluj