x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale ISU Bucureşti: Amenzi de 8.000 lei pentru NEREGULI LA STAŢIILE DE METROU

ISU Bucureşti: Amenzi de 8.000 lei pentru NEREGULI LA STAŢIILE DE METROU

06 Mai 2016   •   16:09
ISU Bucureşti: Amenzi de 8.000 lei pentru NEREGULI LA STAŢIILE DE METROU
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Pompierii au aplicat amenzi în cuantum de 8.000 de lei, în urma a trei controale inopinate efectuate în acest an, pentru o serie de neconformităţi sesizate la staţiile de metrou privind căile de evacuare şi modul de exploatare a instalaţiilor electrice, potrivit unui comunicat al ISU Bucureşti remis vineri AGERPRES.

ISU Bucureşti a desfăşurat în 2016 trei controale inopinate la reţeaua de transport cu metroul, care au vizat creşterea gradului de siguranţă a călătorilor. Pe timpul acestor verificări au fost constatate nereguli la nivelul staţiilor - în spaţiile comune (peroane, pasaje), cât şi la nivelul ieşirilor către suprateran.

Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care şapte avertismente şi patru amenzi, în cuantum de 8.000 de lei.

Printre neregulile constatate în subteran se numără îngreunarea evacuării persoanelor prin reducerea lăţimii de circulaţie, nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante, nemarcarea căilor de evacuare prin indicatoare standardizate, funcţionarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranţă, amplasarea la suprateran în imediata vecinătate a ieşirilor a unor construcţii provizorii, diverse amenajări sau spaţii de parcare care reduc lăţimea liberă de circulaţie a căilor de acces, etc, precizează sursa citată.

Conform comunicatului, specialiştii ISU Bucureşti sunt gata să ofere Metrorex consiliere în domeniu pentru a remedia aceste deficienţe.

×
Subiecte în articol: metrou metrorex amendat de isu