x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale La Buzău, 12 bicicliști vor parcurge 1000 de kilometrii pentru promovarea serviciilor de îngrijirire la domiciliu

La Buzău, 12 bicicliști vor parcurge 1000 de kilometrii pentru promovarea serviciilor de îngrijirire la domiciliu

13 Sep 2017   •   16:08
La Buzău, 12 bicicliști vor parcurge 1000 de kilometrii pentru promovarea serviciilor de îngrijirire la domiciliu

Un grup de 12 ciclişti belgieni au luat startul miercuri, la Buzău, într-o cursă în care vor străbate peste 1.000 km, prin toată România, pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în ţara noastră.

"În perioada 13-21 septembrie 2017, 12 ciclişti belgieni vor străbate peste 1.000 km pentru a promova necesitatea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în România şi pentru a colecta fonduri necesare furnizării acestor servicii în comunităţi rurale din ţara noastră", a declarat pentru AGERPRES directorul Crucii Alb Galbene Buzău, Cristina Vasile.

Potrivit acesteia, "nu întâmplător voluntarii belgieni au luat ca punct de reper Buzăul".

"Fundaţia Crucea Alb Galbenă Buzău este una dintre cele mai importante organizaţii înfiinţate de Belgia în România, având 14 ani de când furnizează îngrijiri medico-sociale la domiciliu, deservind, în prezent, 29 de comune din cele 82 ale judeţului Buzău, precum şi municipiul Buzău. De aceea cicliştii au ales să îşi înceapă traseul din Buzău, în data de 13 septembrie", a spus sursa citată.

Aceasta a precizat că cicliştii îşi vor încheia drumul pe data de 21 septembrie, în Bucureşti, unde are loc conferinţa de final a proiectului, găzduită de Parlamentul României. În cadrul Conferinţei vor fi discutate lecţiile învăţate pe parcursul proiectului, vor fi "decantate" măsurile organizatorice, juridice şi financiare ce pot fi luate la fiecare nivel - local, judeţean, naţional - pentru a facilita creşterea accesului vârstnicilor la servicii de îngrijiri la domiciliu în România.

×