x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Macedoromâni reacționează după ce Radu Banciu a adus jigniri comunității de aromâni

Macedoromâni reacționează după ce Radu Banciu a adus jigniri comunității de aromâni

20 Mai 2017   •   19:05
Macedoromâni reacționează după ce Radu Banciu a adus jigniri comunității de aromâni

După ce au fost jigniți în emisiunea „Lumea lui Banciu” machedonii îi răspund prezentatorului care susțin că remarcile făcute de Banciu sunt xenofobe și rasiste.

„Comunitatea Makedonarmânã din România, filiala Constanţa a luat act de prezentarea în spaţiul public, în cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu”, a postului de televiziune B1 TV din data de 17.05.2017 prin care prezentatorul Banciu Octavian a adus jigniri grave comunitãţii makedonarmâne din România.

Expresii de genul “ comunitate primitivã” “regn animal” “femeia este tratatã ca o …” aduc jigniri majore comunitãţii makedonarmâne cât şi unor personalitãţi aromâne care fac onoare şi cinste naţiunii române şi statului român.

Comunitatea Makedonarmânã din România, filiala Constanţa considerã cã astfel de manifestãri în spaţiul public aduc grave deservicii nu numai comunitãţii noastre armâne, dar şi naţiunii române în care comunitatea noastrã este bine integratã, Dobrogea, unde majoritatea macedonenilor armâni locuiesc, constituind un exemplu de bunã convieţuire şi colaborare cu majoritatea şi celelalte minoritãţi, apreciat atât în România cât şi în Europa.

Având în vedere gravele prejudicii de imagine aduse comunitãţii noastre şi ţinând cont de faptul cã astfel de manifestãri au mai fost exprimate în trecut în cadrul aceleaşi emisiuni, solicitãm postului de televiziune B1 destituirea domnului Banciu Octavian.

Totodatã comunitatea noastrã aduce la cunoştinţa publicã cã îşi rezervã dreptul de a sesiza CNA-ul şi Consiliul Naţional al Discriminãrii şi nu în ultimul rând acţionarea în justiţie a domnului Banciu Octavian.

Comunitatea Makedonarmânã din România, filiala Constanţa susţine necondiţionat dreptul fundamental la libera exprimare a tuturor cetãţenilor conform cu legislaţia naţionalã şi cu normele Europene, dar fãrã a se aduce atingere demnitãţii şi valorilor grupurilor minoritare.

Avem convingerea cã astfel de manifestãri xenofobe nu vor mai fi repetate pe viitor în spaţiul public”, au transmis printr-un comunicat.

×