x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mai mulți bătrâni din Palazu Mare, puși să plătească pentru mâncarea primită gratis de la Mazăre

Mai mulți bătrâni din Palazu Mare, puși să plătească pentru mâncarea primită gratis de la Mazăre

04 Mar 2017   •   17:40
Mai mulți bătrâni din Palazu Mare, puși să plătească pentru mâncarea primită gratis de la Mazăre

Scandal mare la cantina socială din Palazu Mare. Zeci de pensionari s-au trezit că au de plătit sute de milioane pentru mesele pe care le-au primit gratuit în 2013. Fostul primar, Radu Mazăre le-a acordat tuturor bătrânilor cu pensii sub 500 de lei gratuitate, deși legea o interzicea. Acum Curtea de Conturi îi obligă pe oameni să plătească restanțele care se ridică chiar și la 20 de milioane de lei de persoană, relatează replicaonline.ro.

În 2013, fostul primar Radu Mazăre a dat o hotărâre de consiliu prin care toți bătrânii cu pensii de până la 500 de lei să primească cele două mese fără nici o cotizație. Iulia Zaharinciuc, directorul SPAS Constanța explică situația. „În 2015 când a venit Curtea de Conturi și a făcut verificări a concluziat că anumite persoane ar fi trebuit să plătească contribuția. Mai exact cei care depășeau suma de 126 de lei trebuiau să plătească 30% din valoarea totală, ceea ce nu s-a întâmplat și acum a trebuit să recuperam banii de la acele persoane”, a afirmat directorul. Vârstnicii pot contesta decizia Curții de Conturi la Tribunal în termen de 30 de zile. În 2013, 450 de persoane beneficiau de masă, iar acum, după aproape 4 ani, au mai rămas doar 150. În aceeași situație sunt și cei care merg la cantina socială din Piața Griviței.

×