x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mândri de România! Comuna-model în care "gunoiul este ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine"

Mândri de România! Comuna-model în care "gunoiul este ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine"

27 Feb 2019   •   00:34
Mândri de România! Comuna-model în care "gunoiul este ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine"

Undeva în inima României, în mediul rural se trăiește exemplar, după un model japonez adoptat cu ambiție și determinare de săteni: "gunoiul este ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine".

Rezultatele acestui stil de viață, care are la bază principiul "gunoiul este ceva intim, nu-l arunci unde-ți vine" au transformat comuna de poveste într-o așezare occidentală.

Minunea se întâmplă la Ciugud, o comună cu 3000 de locuitori aflată la 12 kilometri de Alba Iulia care deține recordul național de absorbție a fondurilor europene:16 milioane de euro în ultimii 10 ani.

Dacă ajungi aici nu ai cum să nu te minunezi și să nu îți tresalte sufletul de bucurie că se poate și la noi – rânduirea este parcă desprinsă dintr-un sat din străinătate deoarece străzile sunt asfaltate, trotuarele îngrijite, spaţiul verde şi copacii tăiaţi.

Datorită fondurilor europene și a dorinței de evoluție, ciugudenii au reușit să facă în ultimii zece ani cât ceilalți ar putea face în 50 de ani numai cu banii de la bugetul local: ............................

Citește mai mult AICI

Foto: http://primariaciugud.ro/

×