x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Medic diagnosticat cu coronavirus. A fost contact al primului român cu COVID-19 decedat

Medic diagnosticat cu coronavirus. A fost contact al primului român cu COVID-19 decedat

01 Apr 2020   •   15:06
Medic diagnosticat cu coronavirus. A fost contact al primului român cu COVID-19 decedat

Un medic de la Spitalul din Filiaşi, județul Dolj, a fost confirmat cu noul coronavirus. Aceasta a intrat în contact cu primul român decedat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Surse medicale susțin că doctorul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

 

Potrivit unor surse medicale, doctorul este internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, iar starea lui de sănătate este bună.

 

Aceleaşi surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că medicul a început să aibă simptome ale infecţiei cu noul coronavirus în urmă cu câteva zile. A ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova, unde a fost testat, iar rezultatul testului a fost pozitiv.

Medicul a fost testat inițial împreună cu alte 22 de cadre medicale în 19 martie, după ce unul dintre pacienţii cu care au intrat în contact a fost diagnosticat cu Covid-19. Atunci, testele tututor cadrelor medicale au ieşit negative.

Cele 23 de cadre medicale s-au autoizolat la domiciliu după ce au intrat în contact direct cu un pacient care ajuns la Urgenţa spitalului. Bărbatul, cu o formă de cancer în stadiu terminal, sosise din Franţa la începutul lunii martie. Acesta s-a simţit rău şi, în 16 martie, a ajuns la Urgenţa Spitalului Filiaşi. O zi mai târziu, acesta a fost testat pentru coronavirus, iar în data de 18 martie rezultatul analizelor a confirmat infecţia cu acest virus.

Bărbatul a murit, în 22 martie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. A fost primul deces din România al unei persoane diagnosticate cu COVID-19.

Mediafax

×