x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mega Image, amendat de OPC pentru că vindea somon... fără somon

Mega Image, amendat de OPC pentru că vindea somon... fără somon

05 Iun 2018   •   15:36
Mega Image, amendat de OPC pentru că vindea somon... fără somon

Situaţia a fost depistată în urma unui control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, în magazinele Mega Image (4 puncte de lucru). Aici, un sortiment prezentat ca fiind file de somon conţine în realitate 85% hering! Adică, un peşte mult mai ieftin, dar vândut ca delicatesă.

Pentru această practică înşelătoare, dar şi pentru nerespectarea condiţiilor de depozitare, cât şi preţuri diferite la casă faţă de cele afişate la raft, comisarii CJPC au aplicat amenzi de 90.000 de lei, a precizat şeful CJPC, Horia Constantinescu.

Între alte încălcări ale normelor în vigoare, Horia Constantinescu a atras atenţia şi asupra produselor etichetate ca fiind "nr.1": "Numărul 1 este în Europa o afirmaţie falsă, o promoţie cu caracter înşelător", a precizat Constantinescu.

Referitor la situaţia "fileului de somon", Horia Constantinescu a precizat că face din nou apel în atenţia consumatorilor, să citească cu mare atenţie menţiunile de pe etichetele produselor! Aşa-zisul file de somon, care de fapt este hering în proporţie de 85%, conţine "potenţiator de gust somon"!

Sursa: replicaonline.ro

×
Subiecte în articol: mega image