x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ministrul Carmen Dan cere anchetă în cazul medicului agresat

Ministrul Carmen Dan cere anchetă în cazul medicului agresat

14 Aug 2017   •   14:47
Ministrul Carmen Dan cere anchetă în cazul medicului agresat

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat luni că a cerut IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica modul în care a fost amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu - 'Maternitatea Giuleşti'. 

"În urma mediatizării cazului de azi-noapte, când cei doi poliţişti au amendat medicul de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Doctor Panait Sârbu - 'Maternitatea Giuleşti', am cerut ca IGPR să dispună un control la Poliţia Capitalei pentru a clarifica şi verifica cum s-a ajuns într-o asemenea situaţie. Consider că lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public, motiv pentru care aştept concluziile celor de la IGPR", a scris Carmen Dan într-o postare pe Facebook. 

Ministrul aminteşte că "imediat după cazul Boureanu" a cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. 

"Această campanie trebuie începută cât mai curând!", spune Dan. 

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Capitalei, medicul a refuzat să se legitimeze şi a fost amendat. Întreaga situaţie a fost filmată şi a fost dată publicităţii luni de mai multe posturi de televiziune. AGERPRES

×