x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nepotul profesoarei moarte pe Transfăgărăşan, reţinut pentru 24 de ore; este urmărit penal pentru omor

Nepotul profesoarei moarte pe Transfăgărăşan, reţinut pentru 24 de ore; este urmărit penal pentru omor

19 Mai 2016   •   13:32
Nepotul profesoarei moarte pe Transfăgărăşan, reţinut pentru 24 de ore; este urmărit penal pentru omor

Nepotul femeii găsite decedate în urmă cu zece zile pe Transfăgărăşan, B.M.E., a fost reţinut joi pentru 24 de ore, fiind urmărit penal pentru omor, a anunţat prim procuror adjunct Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

"Raportat la probele administrate, s-a apreciat că sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârşită de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod pen. rap. la art. 199 Cod pen. Urmare a probatoriului administrat, prin ordonanţa procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu din data 19 mai 2016, s-a dispus reţinerea suspectului B.M.E., pe o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 19 mai 2016, ora 02.00", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu urmează ca joi să pună în mişcare acţiunea penală şi să solicite judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a autorului faptei. Pe parcursul cercetărilor penale, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul Investigaţii Criminale şi Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Alba Iulia - Biroul de Analiză a Informaţiilor Sibiu.

La data de 9 mai, în jurul orelor 11.51 Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu a fost sesizat telefonic cu privire la faptul că la aproximativ 10 km. de localitatea Cârţişoara, judeţul Sibiu, spre cabana Bâlea, pe DN7C, la circa 15 metri de partea carosabilă, se află un cadavru de sex feminin, aşezat pe sol, mascat de vegetaţia existentă.

"Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent: proces verbal de cercetare la faţa locului, fişa de constatări preliminare a Serviciului Judeţean de Medicină Legală (care a concluzionat că moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin ştrangulare, fiind evidenţiate leziuni traumatice la nivelul feţei şi membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mâna şi care au avut un rol determinant în producerea decesului) şi declaraţiile martorilor audiaţi, a rezultat că între victima B.V. şi nepotul său B.M.E. exista o stare conflictuală mai veche, acesta din urmă adresând ameninţări repetate cu suprimarea vieţii victimei", potrivit prim procurorului adjunct Ion Veştemean, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: profesoara moarta pe transfagarasan