x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan nu crede că a crescut numărul șobolanilor din Capitală

Nicușor Dan nu crede că a crescut numărul șobolanilor din Capitală

29 Iul 2021   •   14:19
Nicușor Dan nu crede că a crescut numărul șobolanilor din Capitală
Sursa foto: Hepta

Autoritățile locale aplică primul tratament împotriva șobolanilor, potrivit edilului general al Capitalei, Nicușor Dan. Totodată, acesta a spus că nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare, comparativ cu anii anterori.

"În ceea ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce priveşte planul de acţiune pe care l-am votat în Consiliul General, adică spaţii publice, subsoluri de blocuri, de instituţii publice, spitale, şcoli, parcuri ale Municipalităţii. Am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile, aici suntem", a explicat acesta.

De asemenea, ediilul consideră că nu s-au înmulțit șobolanii din București. 

"Pentru ţânţari avem măsurători să ne spună pe unde sunt. Pentru ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât vedem noi, toţi, în viaţa curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creştere a numărului de rozătoare semnificativă faţă de anii precedenţi.  Nu putem să controlăm în totalitate. Noi nu ştim în momentul de faţă nici care sunt proprietăţile municipalităţilor, dar să ştim care sunt clădirile abandonate din Bucureşti, pur şi simplu aceste informaţii nu există. Şi atunci, operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă. Până când nu o să avem evidenţa proprietăţilor, nu o să reuşim să controlăm cu totul", a explicat primarul.

Acesta consideră că tânărul mușcat pe stradă de un șobolan este o excepție.

"În planul de acţiune votat de Consiliul General sunt trei tratamente pentru rozătoare şi 14 pentru ţânţari. În acest prim val de tratamente de deratizare s-a acţionat doar în parcurile care sunt în subordinea Municipiului Bucureşti, nu şi în parcurile care sunt în subordinea primăriilor de sector, dar o să facem asta şi în parcurile care ţin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, de săptămâna aceasta", a mai spus primarul general.

×
Subiecte în articol: sobolani nicusor dan