x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Numele unui judeţ din România s-ar putea schimba. Cum trebuie să se numească

Numele unui judeţ din România s-ar putea schimba. Cum trebuie să se numească

24 Apr 2017   •   12:42
Numele unui judeţ din România s-ar putea schimba. Cum trebuie să se numească

Un grup de iniţiativă, format din reprezentanţii unor asociaţii, ai autorităţilor judeţene şi locale, dar şi parlamentari din toate partidele, s-a reunit sâmbătă la Caracal pentru a propune adăugarea la numele judeţului Olt a denumirii de Romanaţi, ca şi reparaţie istorică, potrivit Gandul.info.

Senatorul Paul Stănescu a afirmat că schimbarea nu îi va afecta pe cetăţeni. Nvor fi nevoiţi să-şi schimbe actele de identitate sau numerele de înmatriculare ale autoturismelor.

Judeţul Romanaţi a fost o unitate administrativă de ordinul întâi din Regatul României, aflată în regiunea istorică Oltenia. Reşedinţa judeţului era oraşul Caracal. Judeţul se afla în partea sud-vestică a României Mari, în sud-estul regiunii Oltenia. Judeţul se învecina la vest cu judeţul Dolj, la nord cu judeţul Vâlcea, la est cu judeţele Olt şi Teleorman, iar la sud cu Bulgaria. Cuprindea partea de sud-est a actualului judeţ Dolj, partea central-sudică a actualului judeţ Olt şi o mică parte din sud-vestul judeţului Teleorman de astăzi (comuna Islaz). Judeţul a fost desfiinţat odată cu reforma administrativă din 6 septembrie 1950.

Sursa: antena3.ro

×
Subiecte în articol: romania nume judet