x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O altercaţie între două grupuri de romi la Baia Mare a degenerat într-un scandal amplu cu forţele de ordine

O altercaţie între două grupuri de romi la Baia Mare a degenerat într-un scandal amplu cu forţele de ordine

17 Apr 2016   •   12:00
O altercaţie între două grupuri de romi la Baia Mare a degenerat într-un scandal amplu cu forţele de ordine
Sursa foto: Foto: actualmm.ro

O altercaţie între două grupuri de romi, începută sâmbătă noapte, pe o stradă din Baia Mare, a degenerat într-un amplu conflict între susţinători ai ambelor grupări - în jur de 150 de persoane - şi forţele de ordine. Poliţiştii au tras focuri de armă, iar în timpul scandalului maşini ale Poliţiei şi Jandarmeriei au fost avariate.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Maramureş, sâmbătă seară, poliţiştii au fost sesizaţi că pe strada Păltinişului, din Baia Mare, a avut loc o altercaţie între două grupuri de persoane de etnie romă.

La faţa locului, au fost trimişi poliţişti de la Poliţia Baia Mare, care au constatat că nu sunt persoane rănite în conflict, dar că simpatizanţi ai scandalagiilor s-au coalizat pentru a-i susţine pe aceştia în faţa forţelor de ordine.

În aceste condiţii, au fost alertate forţe de ordine suplimentare, de la Poliţia municipiului Baia Mare, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, care au acţionat pentru ridicarea, dintre cei aproximativ 150 de susţinători, a persoanelor care au provocat conflictul.

Intervenţia forţelor de ordine a provocat nemulţumirea susţinătorilor celor două grupuri de persoane, rude între ele, care, pentru a-şi proteja apropiaţii, au început să fie agresivi cu poliţiştii şi jandarmii în speranţa că aceştia nu vor lua măsurile legale care se impuneau.

Poliţiştii au fost nevoiţi să tragă patru focuri de armă în plan vertical pentru a-i putea imobiliza şi duce la Poliţie pe presupuşii vinovaţi de apariţia, întreţinerea şi dezvoltarea conflictului.

În momentul în care persoanele bănuite de tulburarea liniştii publice au fost ridicate de c[tre poliţişti pentru a fi urcate în dube, susţinătorii acestora au aruncat cu pietre în autovehiculele Poliţiei şi Jandarmeriei şi le-au avariat.

Sursa: news.ro

×