x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O bombă a explodat în localitatea Muereasca din județul Vâlcea

O bombă a explodat în localitatea Muereasca din județul Vâlcea

24 Mar 2017   •   15:30
O bombă a explodat în localitatea Muereasca din județul Vâlcea
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un vârstnic din localitatea Muereasca este cercetat într-un dosar penal întocmit pentru nerespectarea regimului materialelor explozive după ce o bombă, pe care bărbatul o ţinea într-o anexă a gospodăriei, a explodat acum două zile în urma unui incendiu de vegetaţie uscată scăpat de sub control, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, Loredana Sandu. 

Aceasta a precizat, vineri, pentru AGERPRES, că bomba era ţinută într-o anexă veche şi nu au mai fost găsite alte materiale explozive în respectiva anexă. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, în cazul incendiului de vegetaţie uscată urmat de explozia unei bombe, poliţiştii au întocmit dosar penal şi pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă, având în vedere că incendiul de vegetaţie urcată ce s-a extins la anexa în care se afla bomba ar fi fost provocat de o femeie. Aceasta a suferit arsuri uşoare şi a fost dusă la spital de un echipaj de Ambulanţă. 

O bombă de aruncător de 120 mm a explodat în urmă cu două zile la Muereasca, în timpul unui incendiu de vegetaţie uscată, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. 

El a precizat că în urma exploziei bombei, care provine probabil din Al Doilea Război Mondial, nu au fost victime. 

"Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată de la Muereasca a intervenit serviciul voluntar din localitate. Incendiul s-a extins la o anexă în care se afla elementul de muniţie şi acesta a explodat. În urma exploziei nu au fost victime. Echipajul specializat de la ISU Vâlcea a fost solicitat să intervină după ce s-a produs explozia", a explicat Cătălin Popescu. În zonă, în satul Muereasca de Jos, s-a deplasat echipajul pirotehnic al ISU Vâlcea, însă muniţia a explodat înainte de sosirea pompierilor specializaţi. 

Potrivit unui comunicat al ISU Vâlcea, pompierii militari au fost solicitaţi joi, 23 martie, în comuna Muereasca, sat Muereasca de Jos, pentru asanarea terenului de muniţie rămasă neexplodată. "În timpul unui incendiu de vegetaţie uscată, a fost descoperită o bombă de aruncător de 120 mm, care a explodat înainte de sosirea echipajului specializat. Echipajul pirotehnic a intervenit în satul Muereasca de Jos, pentru cercetarea, detectarea, identificarea tipului de muniţie. În urma exploziei, nu s-au înregistrat victime", se arată în comunicat. 

Pompierii din judeţul Vâlcea au intervenit joi pentru stingerea a şase incendii de vegetaţie uscată care au cuprins o suprafaţă de 242 de hectare. AGERPRES 

×