x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O bunicuţă din Hunedoara a dat peste cap planurile unor escroci care au vrut s-o păcălească prin metoda "accidentul"

O bunicuţă din Hunedoara a dat peste cap planurile unor escroci care au vrut s-o păcălească prin metoda "accidentul"

16 Ian 2018   •   14:02
O bunicuţă din Hunedoara a dat peste cap planurile unor escroci care au vrut s-o păcălească prin metoda "accidentul"

O femeie de 76 de ani, din Hunedoara, a dejucat planurile unor escroci care au încercar să o păcălească prin binecunoscută metodă "accidentul".

Bătrâna a fost sunată de o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi avocat, spunându-i că fiica sa a avut un accident, că a rănit doi oameni şi că are nevoie urgentă de 2.000 de euro. 

Femeia nu a crezut nimic din ce i-a spus bărbatul de la celălalt capăt al firului, spunându-i acestuia că va suna la poliţie. Ceea ce a şi făcut. 

"Nefiind de acord cu cele solicitate, hunedoreanca i-a spus apelantului că va telefona la poliție pentru a verifica dacă fiica sa a fost implicată în vreun accident rutier, moment în care convorbirea telefonică s-a întrerupt.

Ulterior, femeia şi-a contactat telefonic fiica, în urma discuţiei cu aceasta stabilind că cele relatate de apelant nu erau adevărate, motiv pentru care a sesizat Poliţia. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune şi efectuează cercetări în vederea identificării prezumtivului autor al faptei", a declarat pentru glasul-hd.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Cum să te aperi de escroci

Pentru a nu deveni victimă a escrocilor prin metoda accidentul, poliţiştii recomanda:

  • să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Oamenii legii susțin că, în cazul prezentat mai sus, hunedoreanca a acționat exemplar
  • solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo, pentru confirmare
  • în cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei
  • pentru a împiedica „documentarea” infractorilor cu privire la familia dumneavoastră, fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact pe reţelele de socializare sau pe stradă, Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle informaţii despre familie sau vecini, pentru a le folosi în comiterea unor infracţiuni.Observator.tv
×
Subiecte în articol: metoda accidentul