x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O femeie din Arad a murit din cauza gripei

O femeie din Arad a murit din cauza gripei

25 Apr 2018   •   15:52
O femeie din Arad a murit din cauza gripei

O femeie diagnosticată cu virusul gripal de tip B, internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a murit la începutul săptămânii, la o lună şi jumătate de la internare, acesta fiind al optulea caz de deces înregistrat la nivel de judeţ, informează dr Daniela Cîrnaţu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad. 

"Femeia care avea vârsta de 76 de ani era din comuna Hăşmaş, judeţul Arad şi a fost internată în spital în data de 6 martie a.c.. În urma internării i s-a izolat virusul gripal de tip B, în data de 7 martie i s-au recoltat probe biologice, iar în 8 martie boala a fost confirmată. Datorită patologiei severe respiratorii - de la insuficienţă respiratorie, bronhopneumopatie cronică obstructivă, cord pulmonar cronic, astm bronşic şi hipertensiune arterială pacienta a rămas internată până în 23 aprilie, dată la care a decedat de altfel, datorită complicaţiilor respiratorii. De menţionat că pacienta nu era vaccinată antigripal", a declarat miercuri dr. Daniela Cîrnaţu. 

Potrivit sursei citate, acesta a fost cel de al optulea deces cauzat de gripă în Arad, de la începutul sezonului rece până în prezent. Niciuna dintre persoanele care au murit nu era vaccinată împotriva gripei, toate fiind diagnosticate şi cu alte afecţiuni medicale. 

Potrivit ultimei centralizări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, la nivel naţional, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 126.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: deces din cauza gripei