x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O stradă din Galaţi se scufundă; proprietarii caselor sunt disperaţi

O stradă din Galaţi se scufundă; proprietarii caselor sunt disperaţi

23 Feb 2017   •   12:15
O stradă din Galaţi se scufundă; proprietarii caselor sunt disperaţi

Şase case şi patru spaţii comerciale au fost grav afectate în urma lucrărilor de compactare de pe strada Traian, din municipiul Galaţi, aflată în plin proces de extindere pe patru benzi. 

Oamenii spun că, din cauza lucrărilor de modernizare, compactare şi demolare, începute anul trecut, imobilele se surpă, s-au umplut de fisuri în pereţi, iar în gangul pietonal de acces dintre locuinţe a apărut o surpare cu o lungime de cinci metri, o lăţime de doi metri şi o adâncime de trei metri. 

"Au început să bată cu excavatoarele alea şi eu am ieşit afară şi le-am zis - 'Domnule, îmi dărâmaţi casa.' Nu m-a băgat nimeni în seamă. Nici măcar la Primărie nu te bagă nimeni în seamă", a declarat joi, Gabriel Nemţeanu, proprietarul unei case. 

În locuinţe, pereţii sunt plini de crăpături, iar plafoanele caselor s-au lăsat cu aproximativ 30 de centimetri. 

Proprietarul unui magazin care comercializează obiecte muzicale a spus că este obligat ca, după 20 de ani de activitate, să-şi mute afacerea, pierderile fiind estimate la peste 100.000 de euro. 

"Aşa cum se prezintă situaţia acum, într-o săptămână trebuie să mă mut pentru că este în pericol viaţa oamenilor. Magazinul nu mai poate să funcţioneze. Mâine vin să scot sistemul de încălzire, am vorbit undeva să mă mut cu chirie, chirie pe care am să o imput Primăriei", a afirmat Vasile Petre. 

În context, reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat că vor trimite la faţa locului specialişti pentru a stabili care este cauza surpărilor. 

"O echipă va merge în teren pentru verificări. Se va face şi o expertiză care să stabilească cauzele care au stat la baza acestor surpări, iar în funcţie de rezultatul acesteia, se vor lua măsurile care se impun", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean. 

Lărgirea la patru benzi a carosabilului arterei Traian, pe tronsonul strada Tecuci - strada Brăilei a început în septembrie 2016 şi va costa 3.715.405 lei.

AGERPRES

×