x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Olt: Şoferul accidentului soldat cu o persoană decedată şi 10 rănite, reţinut

Olt: Şoferul accidentului soldat cu o persoană decedată şi 10 rănite, reţinut

16 Apr 2017   •   17:20
Olt: Şoferul accidentului soldat cu o persoană decedată şi 10 rănite, reţinut

Şoferul care a provocat duminică dimineaţa un accident rutier, în urma căreia o persoană a murit şi alte 10 au fost rănite, a fost reţinut de poliţişti şi va fi prezentat luni Judecătoriei Corabia cu propunere de arestare preventivă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu. 

Aceasta a precizat că şoferul reţinut este un bărbat în vârstă 29 de ani, din comuna Rusăneşti. În timp ce conducea un autoturism pe un drum judeţean din comuna Vişina, el nu a respectat indicatorul 'oprire' şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că tânărul avea o concentraţie de alcool în aerul expirat de 0,96 mg/l. 

O persoană a murit şi alte 10 au fost rănite în urma unui accident rutier produs duminică, în jurul orei 4,30, în comuna Vişina. În ajutorul victimelor au intervenit şapte echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi de la SMURD şi un echipaj de descarcerare, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dan Nedeloiu. 

În accidentul rutier de la Vişina au fost implicate două autoturisme (o maşină Dacia Logan şi una VW Golf) în care se aflau 11 persoane, iar trei dintre acestea au rămas încarcerate şi a fost necesară intervenţia unui echipaj de descarcerare de la ISU Olt. 

"Un bărbat de 29 ani, care conducea un autoturism pe DJ 604, la Vişina, la intersecţia cu DN 54 nu a respectat indicatorul 'oprire' şi a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 29 ani avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt conducător auto nu consumase alcool. În maşina condusă de bărbatul care consumase alcool se aflau şase pasageri", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu. 

"În urma accidentului, un bărbat a murit. El a fost declarat decedat în ambulanţă. Celelalte 10 persoane, şapte bărbaţi şi trei femei, care prezentau diferite traumatisme, au fost transportate la Spitalul Municipal Caracal", a precizat Nedeloiu. 

Persoana care a decedat, un bărbat în vârstă de 49 de ani, era pasager în maşina condusă de tânărul de 21 de ani. AGERPRES

×