x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ora Pământului - Palatul Parlamentului întrerupe sâmbătă seara iluminatul

Ora Pământului - Palatul Parlamentului întrerupe sâmbătă seara iluminatul

23 Mar 2018   •   20:40
Ora Pământului - Palatul Parlamentului întrerupe sâmbătă seara iluminatul
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Palatul Parlamentului marchează şi în acest an Ora Pământului, urmând ca sâmbătă, în intervalul 20,30 - 21,30, să fie întrerupt iluminatul interior şi exterior. 

Camera Deputaţilor anunţă că se alătură şi în 2018 celei mai mari acţiuni voluntare de mediu - "Earth Hour - Ora Pământului în România", ca partener al organizaţiei internaţionale "World Wide Fund for Nature". 

Anul acesta, la împlinirea a 11 ani de la debutul "Orei Pământului", peste 6.500 de oraşe vor lua parte la această acţiune. 

Evenimentul "Ora Pământului" a fost organizat, pentru prima oară, pe 31 martie 2007, la Sydney, în Australia, când 2 milioane de oameni şi 2.100 de companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. 

În anul 2008, "Ora Pământului" a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii. 

În 2009 şi 2010 campania globală a evoluat, implicând aproape un miliard de oameni din peste 4.000 de oraşe din întreaga lume. 

Din 2011, "Ora Pământului" a intrat într-o nouă etapă în care oamenii de pretutindeni au fost îndemnaţi nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ora pamantului