x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pacienții spitalelor din Ploiești, plimbați prin oraș pentru analize

Pacienții spitalelor din Ploiești, plimbați prin oraș pentru analize

28 Oct 2016   •   11:23
Pacienții spitalelor din Ploiești, plimbați prin oraș pentru analize
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Lipsa unui computer tomograf la Spitalul de Pediatrie Ploiești, dar și de aparatură în dotarea secțiilor exterioare ale Spitalului Județean face ca, zilnic, zeci de bolnavi să fie plimbați cu ambulanța prin tot orașul, pentru o simplă investigație, scrie observatorulph.ro.

La Spitalul de Pediatrie Ploiești este necesar un computer tomograf. În lipsa lui, micuții care ajung la Pediatrie sunt suiți în salvări și trimiși la Spitalul Județean Ploiești, singura unitate medicală care are în dotare un astfel de aparat. De altfel, în baza unui protocol încheiat între Spitalul Județean și Spitalul de Pediatrie, copiii care sunt victime ale unor accidente rutiere sunt transportați direct la Spitalul Județean.

Directorul Spitalului de Pediatrie, dr. Cătălin Vișean, a declarat, pentru Observatorulph.ro, că situația va fi remediată anul viitor când, grație unei donații din partea Fundației Timken, va fi extinsă unitatea medicală de pe strada Mihai Eminescu, urmând să fie realizat un corp de clădire absolut necesar pentru aparatura care folosește rezonanța magnetică nucleară. Așadar, anul viitor se speră că spitalul pentru copii, singurul din tot județul, va fi dotat cu un computer tomograf.

Citește mai mult AICI.

×