x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Parcări de gonit șoferii

Parcări de gonit șoferii

11 Iun 2018   •   15:19
Parcări de gonit șoferii
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Un proiect care va fi supus votului Cosiliului General joia viitoare prevede majorarea tarifelor de exploatare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Capitalei, diferenţiat în funcţie de zonă, pentru „scăderea volumelor de trafic şi, implicit, a poluării”.

Astfel, în zona 0, unde se află și parcajele subterane Intercontinental, Piața Universității, Cocor, Unirii, tarifele ar ajunge la 10 lei/oră pentru primele două ore, următoarele fiind taxate dublu. Riveranii ar urma să plătească 120 lei/lună, dar fără rezervarea sau nominalizarea locului de parcare. În zona 1, tariful prevăzut este de 5 lei/oră și dublu începând cu cea de a treia oră, iar în zona 2 -  2,5 lei/oră.

„Prin Planul Integrat de Calitate a Aerului (...) au fost stabilite măsuri de încurajare a utilizării transportului public şi alternativ. Una dintre măsurile reducerii traficului auto urban este introducerea regimului de plată al parcărilor pe întreg teritoriul oraşului, iar pentru administrarea acestor parcaje este necesară aprobarea unor tarife de exploatare", se arată în expunerea de motive a proiectului.

×