x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pârtiile din Straja pregătite pentru schi cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială

Pârtiile din Straja pregătite pentru schi cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială

23 Dec 2015   •   11:17
Pârtiile din Straja pregătite pentru schi cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială

Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia în condiţii bune pe patru pârtii din staţiunea Straja, administratorii acestora folosind tunurile de zăpadă artificială pentru a completa deficitul de precipitaţii din această perioadă a anului.

Potrivit salvamontiştilor din Straja, se poate schia pe pârtiile Constantinescu, Mutu, Canal şi Platoul Soarelui, calitatea acestora fiind apreciată miercuri la nota 7, pe o scară de la 1 la 10.

'Aproape 80 % din zona schiabilă a fost pregătită de administratorii pârtiilor cu ajutorul tunurilor de zăpadă artificială. Stratul de zăpadă pe pârtii măsoară circa 25-30 de centimetri, în zonele bătute cu ratracul', a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale în Straja şi se apreciază că joi va fi pusă în funcţiune şi telegondola care urcă în staţiune de la staţia din oraşul Lupeni.

În staţiune sunt deja circa 1 000 de turişti, iar salvamontiştii se aşteaptă ca numărul acestora să se dubleze începând de joi, când mulţi dintre schiori vor fi cazaţi la pensiunile din zonă.

Accesul turiştilor în Straja se poate face cu maşina pe drumul judeţean care urcă din oraşul Lupeni sau, de joi, cu telegondola. Şoferii sunt atenţionaţi să-şi lase maşinile în parcarea păzită de la intrarea în staţiune pentru a nu bloca drumul în cazul unor acţiuni de intervenţie sau prim ajutor.

×
Subiecte în articol: partie straja