x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Patronul Lactate Brădet: Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare

Patronul Lactate Brădet: Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare

01 Mar 2016   •   13:59
 Patronul Lactate Brădet: Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare

Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, s-a declarat convins, marţi, într-o conferinţă de presă, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria E-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

"Am investit masiv (...) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (...) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (...). Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă", a declarat Badea într-o conferinţă de presă organizată la Piteşti.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

"Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricaţie, fie în manipulare, la noi (...), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă", a afirmat Marius Badea.

Omul de afaceri şi-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piaţă după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu E-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricaţie.

"Eu nu cred că se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el la un anumit moment", a spus omul de afaceri.

El nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declaraţia oficialului a fost "un pic cam pripită".

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet conţine bacteria E-coli, a declarat în urmă cu o zi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii respective.

'În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit E-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci. De asemenea, în judeţul Bacău inspectorii au găsit într-un frigider carne de pasăre recoltată dintr-o gospodărie personală', a explicat Irimescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: branza de vaci bradet brănză e.coli