x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale PELERINAJ la Mănăstirea Nicula. Peste 27.000 de credincioşi s-au adunat să ajungă la o icoană! Mai mult de 100 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale

PELERINAJ la Mănăstirea Nicula. Peste 27.000 de credincioşi s-au adunat să ajungă la o icoană! Mai mult de 100 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale

15 Aug 2017   •   16:50
PELERINAJ la Mănăstirea Nicula. Peste 27.000 de credincioşi s-au adunat să ajungă la o icoană! Mai mult de 100 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale

Zeci de mii de credincioşi au mers astăzi în lăcaşuri de cult din toată ţara. În zi de mare sărbătoare, Adormirea Maicii Domnului, ca în fiecare an, oamenii au asistat la slujbe şi s-au rugat. În această dimineaţă, numai la Nicula, în Cluj, erau peste 27.000 de credincioşi.

În curtea mănăstirii Nicula, şi astăzi, peste 27 de mii de oameni au asistat la slujbă. Răbdători, credincioşii au aşteptat şi la cozi. Nu i-a deranjat faptul că au fost nevoiţi să stea şi mai bine de o oră. Unii la Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, veche de 3 secole şi considerată drept făcătoare de minuni, alţii, la o porţie de sarmale. Totul s-a făcut însă civilizat. 

Pentru diferitele greutăţi pe care le întâmpină zi de zi, oamenii au mers să ceară ajutor. Sau, pur şi simplu, să mulţumescă. Indiferent de vârstă. 

De ajutor, dar din partea medicilor, au avut nevoie 120 de oameni. Pe mulţi, oboseala i-a răpus. În mulţime, o femeie a leşinat. Nici nu e de mirare. Încă de ieri, în curtea mănăstirii au fost peste 40 de mii de oameni. Azi-noapte, într-un glas, pelerini veniţi din toată ţara s-au rugat.

La "Nicula Ţibleşului", aşa cum mai este cunoscută Mănăstirea Dobric din Bistriţa Năsăud, astăzi, peste 2000 de credinciosi au participat la Sfânta Liturghie. 

Mulţi credincioşi s-au adunat încă de ieri şi la Mănăstirea Hodoş-Bodrog de lângă Arad. 

Şi pentru catolici e sărbătoare mare de Adormirea Maicii Domnului. Aseară, în ajun, zeci de mii de oamenis s-au strâns la catedrala din Cacica, din Suceava la „ceremonia lumânărilor" sau "slujba mariana".

×
Subiecte în articol: credinciosi nicula