x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Piața Reșița din Capitală a fost închisă pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Piața Reșița din Capitală a fost închisă pentru nerespectarea măsurilor de protecție

29 Iul 2020   •   11:56
Piața Reșița din Capitală a fost închisă pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Autorizația de funcționare a Pieței Reșița a fost restrasă de Primăria Sectorului 4, în urma controlului efectuat de Poliția Locală și DSP București. Acesta a relevat abateri grave de la măsurile de protecție împotrivva COVID-19.

”Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăţă,  25.07.2020, de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care au descoperit o serie de abateri grave, sancţionate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 şi Legea 12/1990”, se arată în comunicatul primăriei. 

În centrul comercial nu erau stabilite circuitele de intrare și ieșire, nu se aflau dispensere cu dezinfectat, nu era măsurată temperatura clienți,, angajații nu purtau măști și mănuși, nu existau pereți despărțitori între tarabe, în magazine nu erau aplicate măsuri de distanțare socială.

Pe lângă acestea, au fost găsite produse alimentare expirate, unele magazine nu aveau acord de funcținare, nu era respectată curățenia, spațiul nemaifiind igienizat de peste o lună. 

”Întrucât rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major, prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa, aflat în administrarea societăţii ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL. Pentru neregulile mai sus-menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei”, transmite Primăria Sectorului 4.

×
Subiecte în articol: piata resita COVID