x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Poliţiştii locali care au parcat maşinile pe trotuar, AMENDAŢI

Poliţiştii locali care au parcat maşinile pe trotuar, AMENDAŢI

21 Apr 2017   •   15:03
Poliţiştii locali care au parcat maşinile pe trotuar, AMENDAŢI

La o săptămână după apariția imaginii care a stârnit reacții puternice în Timișoara, cu maşinile Poliţiei Locale parcate pe trotuarul din faţa sediului fără a asigura spaţiu pentru trecerea pietonilor, poliţiştii locali care au parcat fără a ţine cont de prevederile legii au fost sancţionaţi.

„Direcția Poliția Locală Timișoara comunică faptul că, cei doi polițiști locali care s-au aflat la volanul autovehiculor oprite pe platforma din fața instituției la data de 12.04.2017, încurcând circulația pietonilor, fapt semnalat de altfel pe o persoană care a făcut o fotografie ce a circulat pe rețeaua de socializare și în mass-media, au fost sancționați conform OUG 195/2002 – Codul Rutier, cu câte 290 lei fiecare și câte 2 puncte penalizare la permis, fapta fiind prevăzută de art. 142 lit. N, unde este stipulat că se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, dacă nu se asigură spațiu de cel puțin un metru pentru circulația pietonilor. De asemenea, Poliția Locală a luat toate măsurile ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple, fiind montate camere de luat vederi și urmând a se trasa zona destinată pietonilor, nefiind vorba despre un trotuar strict delimitat”, a transmis Poliţia Locală.

Amintim că revoluţionarul Corneliu Vaida a fost amendat cu 900 de lei pentru că a postat pe Facebook imaginea amintită mai sus, dar şi pentru că, spun cei de la Poliţia Locală, a insultat agenţii de poliţie, atentând la imaginea acestora. Primarul Nicolae Robu a explicat că el a fost cel care a cerut conducerii Localei ca agenţii care au greşit să fie amendaţi.

Sursa: pressalert.ro
 

×