x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primăria Galaţi s-a încurcat în calcule, plăteşte 4,7 milioane de lei pentru... nimic

Primăria Galaţi s-a încurcat în calcule, plăteşte 4,7 milioane de lei pentru... nimic

05 Dec 2015   •   15:46
Primăria Galaţi s-a încurcat în calcule, plăteşte 4,7 milioane de lei pentru... nimic

 Primăria Galaţiului trebuie să plătească 4,7 milioane de lei pentru nimic. Este valorea aburului tehnologic primit de societatea de termoficare de la combinatul siderurgic şi nefolosit pentru încălzirea apei calde. Atunci când a fost încheiat contractul, în vară, estimarea nevoilor a fost mult prea optimistă. În realitate, doar 10% din ce a livrat combinatul era cu adevărat necesar.

În vară, societatea de termoficare din Galaţi a încheiat un contract cu Combinatul ArcellorMittal şi a primit abur tehnologic pentru încălzirea apei calde. Aşa a fost reluată furnizarea, oprită la începutul anului din cauza datoriilor uriaşe acumulate de asociaţiile de proprietari. La eveniment a participat şi ministrul energiei din acel moment, Andrei Gerea, relatează DIGI24.ro

Andrei Gerea: „În Guvernul Boc sau Ungureanu ne amintim că se inaugurau cu mult fast lucruri inutile, telegondole, mai ştiu ce alte bazaconii, fabrici de bani pentru partid, puşculiţe. Eu zic că e bine să ne obişnuim şi să căutăm tocmai acest gen de inaugurări”.

Pentru primele două luni şi jumătate de contract, societatea de termoficare a plătit combinatului 5,2 milioane de lei. Dar a rămas fără bani de salarii şi acum cere consiliului local să găsească o soluţie prin care să-i înapoieze aceşti bani.

×