x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale RADET cere insolvenţa! CGMB: Conducerea, mandatată să deschidă procedura

RADET cere insolvenţa! CGMB: Conducerea, mandatată să deschidă procedura

21 Sep 2016   •   16:10
RADET cere insolvenţa! CGMB: Conducerea, mandatată să deschidă procedura

Conducerea RADET a fost mandatată să deschidă procedura insolvenţei, un proiect de hotărâre în acest sens fiind adoptat în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul de hotărâre, care se referă la mandatarea Consiliului de Administraţie al RADET Bucureşti de a lua toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii activităţii Regiei, în vederea garantării livrării agentului termic pentru populaţie şi pentru instituţiile racordate la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică, a fost votat în unanimitate de toţi cei 29 de consilieri generali prezenţi.

Citeşte şi Firea: Îi asigur pe bucureşteni că vor avea la timp şi în condiţii de confort apă caldă şi căldură

"Având în vedere că suntem somaţi de către ELCEN că în zece zile se opreşte agentul termic, dacă nu se achită presupusul debit istoric, nu mai avem altă cale de salvare a RADET decât punerea sub protecţia tribunalului prin insolvenţă. Subliniez faptul că insolvenţa nu înseamnă faliment, ci reorganizare judiciară şi asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică şi menţinerea locurilor de muncă", a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a explicat că nu se pune problema şomerilor din rândul angajaţilor RADET, ci doar se va reorganiza activitatea.

Preşedintele CA provizoriu al RADET, Sorin Chiriţă, a subliniat şi el că prin acest proiect de hotărâre Regia se pune sub protecţia instanţei.

"În şedinţa de CA de mâine (joi - n.r.) vom înainta cerere către Tribunalul Bucureşti. (...) Noi azi avem toate conturile poprite de ELCEN, pe o datorie istorică de 3,9 miliarde de lei. (...) Şedinţa de mâine va fi ultima a acestui CA. După declararea insolvenţei, administratorul judiciar va prelua conducerea acestei regii", a explicat Chiriţă.

El a arătat că, la momentul declarării insolvenţei, se suspendă orice obligaţie, nu mai curg penalităţi, deci practic nu va putea să sisteze furnizarea de energie termică niciun furnizor şi se ridică şi poprirea de pe conturi.

Chiriţă a subliniat că bucureştenii nu rămân fără căldură dacă RADET intră în insolvenţă.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: radet insolventa cgmb mandat