x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Risc crescut de avalanşă în Munţii Pietrosul Rodnei! Salvamont Borşa a închis mai multe trasee turistice

Risc crescut de avalanşă în Munţii Pietrosul Rodnei! Salvamont Borşa a închis mai multe trasee turistice

12 Dec 2017   •   16:30
Risc crescut de avalanşă în Munţii Pietrosul Rodnei! Salvamont Borşa a închis mai multe trasee turistice

Salvamont Borşa a anunţat marţi că a închis majoritatea traseelor turistice, avertizând totodată că în urma ninsorilor abundente în zona de munte şi a schimbării bruşte a temperaturii exterioare, există riscul producerii de avalanşe în Munţii Pietrosul Rodnei. 

" În zonele alpine, stratul de zăpadă a ajuns la un metru, peste zi temperatura e în creştere câteva grade, ca după-amiaza să scadă brusc alte câteva grade, fapt care poate determina uşor provocarea unei avalanşe pe munte. Zona Munţilor Pietrosul Rodnei se pretează la asemenea situaţii şi chiar există un risc destul de mare din cauza fluctuaţiilor de temperatură. Toate traseele turistice au fost închise, excepţie face traseul spre obiectivul Cascada Cailor spre care se poate ajunge doar însoţit de ghid, dar cu informare prealabilă asupra condiţiilor meteo înaintea pornirii pe traseu", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Borşa, Ion Timiş. 

El a precizat că orice turist sau grup de turişti care ajung în oraşul Borşa şi intenţionează să urce pe munte trebuie să anunţe serviciile Salvamont şi cel de informare turistică din zonă. 

"Îi sfătuim pe turişti să nu aventureze pe munte doar de dragul teribilismului, pentru că îşi pun în pericol viaţa. Orice intenţie de a urca pe munte din partea turiştilor, inclusiv a grupurilor, trebuie să fie anunţată la Salvamont sau la punctul de informare turistică Borşa. Pentru cei care ajung în staţiunea montană Borşa, avem pârtiile de schi, telescaun şi o gamă variată de programe oferite de pensiunile turistice. Cei care ies pe pârtie să folosească doar locurile amenajate, marcate şi să fie echipaţi corespunzător" a precizat Ion Timiş. 

Potrivit acestuia, în perioada sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou în staţiunea Borşa din Munţii Pietrosul Rodnei sunt aşteptaţi numeroşi turişti care deja şi-au făcut rezervările la pensiunile, motelurile şi hotelurile din oraş. 

×
Subiecte în articol: avalansa munţii rodnei