x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale România sub zăpadă. Mii de locuințe fără curent, drumuri blocate şi copaci căzuţi în urma ninsorii

România sub zăpadă. Mii de locuințe fără curent, drumuri blocate şi copaci căzuţi în urma ninsorii

18 Ian 2018   •   09:56
România sub zăpadă. Mii de locuințe fără curent, drumuri blocate şi copaci căzuţi în urma ninsorii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Codul portocaliu de ninsoare şi viscol face ravagii în România. Este haos în trafic pe Valea Prahovei, iar drumurile naţionale din Moldova sunt acoperite cu zăpadă, informează Centrul Infotrafic din Poliţia Română.

Vaslui: Şcoli închise şi blocaj pe DJ 16 Arsura - Ghermăneşti

Un număr de 67 de unităţi şcolare din judeţul Vaslui au suspendat cursurile din cauza drumurilor comunale greu practicabile sau blocate, au anunţat autorităţile.

Potrivit acestora, este vorba despre şcoli din comunele Ciocani, Zăpodeni, Pogana, Roşiesti, Vutcani, Buneşti-Averesti, Măluşteni, Rebricea, Gârceni, Arsura, Şuletea, Lipovăţ, Zorleni, Poeneşti, Laza, Soleşti, Tanacu, Vultureşti si Deleni.

Totodată, drumarii au intervenit, joi, pentru deblocarea a două autovehicule şi a unui microbuz care au rămas blocate pe DJ16 Arsura - Ghermăneşti.

"Au fost două autoturisme care au rămas împotmolite şi un microbuz, în care nu erau pasager. S-a intervenit pentru deblocare, nefiind probleme deosebite", a declarat pentru AGERPRES, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica. AGERPRES

Carmen Dan: Alimentarea cu energie electrică - întreruptă în 132 de localităţi; în jur de 32.000 de consumatori afectaţi

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat joi că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului în 132 de localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 32.000 de consumatori.

"Suntem în faţa primului episod de iarnă mai serios. (...) În această noapte, nu am înregistrat situaţii grave sau persoane înzăpezite, localităţi izolate, fără a avea acces la ele. Avem însă localităţi unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului. Conform datelor din această dimineaţă, aveam 132 de localităţi din 13 judeţe unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Asta înseamnă că sunt afectaţi în jur de 32.000 de consumatori, însă cei de la Electrica ne-au anunţat că lucrează (...) cu 93 de echipe în teren", a declarat Carmen Dan, la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul MAI. AGERPRES

IGPR: Mii de abonaţi fără electricitate, maşini blocate şi copaci căzuţi în diferite judeţe, în urma ninsorii

Mii de abonaţi sunt fără electricitate în Alba, Argeş, Bacău, Brăila şi Hunedoara, mai multe tiruri au rămas blocate pe diferite drumuri naţionale, în unele judeţe acestea sunt impracticabile din cauza copacilor căzuţi pe carosabil, iar în judeţul Harghita circulaţia feroviară este întreruptă, în urma ninsorii, a informat joi Poliţia Română.

"În judeţul Alba, 2195 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 78 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte. În judeţul Argeş, 1330 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 58 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte. În judeţul Bacău, 6436 de utilizatori au rămas fără curent electric, iar 55 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte. În judeţul Brăila, în localitatea Ianca, aproximativ 33 de localităţi total sau parţial au rămas fără curent electric, iar un post de transformare a energiei electrice este defect. În judeţul Hunedoara, 3478 de utilizatori au rămas fără curent electric", potrivit IGPR.

În judeţul Botoşani, pe DN24B, în localitatea Frumuşica, două tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii.

În judeţul Braşov, pe DN1, între Timişu de Sus şi Predeal, un tir blochează sensul de mers către Ploieşti - Braşov. Din acest motiv, se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers, până în localitatea Azuga (judeţul Prahova).

Traficul este blocat în judeţul Caraş Severin, pe DN 66A, în localitatea Cerna Sat, din cauza mai multor copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, au fost închise din pricina condiţiilor meteo nefavorabile DJ 582E Prislop - Semenic, DJ 608A Telescaun - Muntele Mic şi DJ 582 Brebu Nou - Slatina Timiş.

În judeţul Covasna, DN11C este blocat între Turia si Bixad, pe tronsonul kilometric 13 - 33, din pricina mai multor copaci căzuţi pe suprafaţa carosabilă.

DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, în judeţul Gorj, pe tronsonul kilometric 16+200 - 34+800, din cauza viscolului puternic.

În judeţul Mureş, pe DN13, la kilometrul 89+600, un tir a derapat şi blochează partea carosabilă.

Pe DN1, în judeţul Prahova, din cauza condiţiilor meteo, au fost oprite în zona localităţii Nistoreşti (km 100-103) 130 de autocamioane, iar în zona localităţii Azuga (km 134-138), 80 de autocamioane. Măsura a fost luată pentru a permite utilajelor de deszăpezire să acţioneze. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.

Traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone pe DN1 Predeal (judeţul Braşov) - Nistoreşti (judeţul Prahova) şi pentru cele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3.5 tone pe DN11 Bacău - Oneşti (judeţul Bacău).

Totodată, în judeţul Harghita, circulaţia feroviară este blocată momentan pe Magistrala 400, între staţiile CF Sâncrăieni şi Tuşnad - Sat, din cauza mai multor copaci care au căzut pe linia de cale ferată.

Din cauza vântului puternic, manevrele pentru transportul maritim şi fluvial au fost suspendate în portul Midia. AGERPRES

Bacău: 31 de localităţi fără energie electrică şi mai multe sectoare de drumuri judeţene închise

Peste 16.000 de abonaţi din 31 de localităţi din judeţ nu au energie electrică din cauza condiţiilor meterologice nefavorabile, au anunţat, joi dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău.

Potrivit informării distribuitorului de energie electrică, şapte linii electrice sunt afectate parţial şi două linii sunt afectate total. Un număr de 170 de posturi de transformare sunt nealimentate.

"Şase echipe intervin în teren pentru remedierea situaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Oficialul ISU a afirmat că mai multe sectoare de drumuri judeţene au fost închise preventiv. Este vorba despre: DJ 207, Pădureni-Ilişeşti de la km 24+700 la km 27+700, DJ 252 Ocheni-Găiceana de la km 75+100 la km 85+100, DJ 252B Gioseni-Bazga de la km 16+200 la km 23+100, DJ 252F, Bărtaşesti-Brad de la km 17+300 - 19+944, DJ 156H, Runc - limita cu judeţul Neamţ de la km 6+500 la km 8+509 şi DJ 156B, Blgesti-Băsăşti de la km 8 la km 14. Pentru toate aceste tronsoane de drum există rute ocolitoare. AGERPRES

Iaşi: Se circulă în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţ

Pe drumurile judeţene din judeţul Iaşi se circulă în condiţii de iarnă, echipele Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Iaşi acţionând pentru degajarea carosabilului.

Directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, Sorin Babliuc, a declarat pentru AGERPRES că 36 de autoutilaje de deszăpezire şi sărăriţe acţionează pe tot parcursul nopţii pentru degajarea drumurilor de zăpadă.

"Sunt 36 de utilaje de deszăpezire pregătite pentru a interveni pe drumurile judeţene. Dintre acestea 18 sunt sărăriţe, şase autogredere, şase autofreze şi şase încărcătoare frontale. Sunt trei baze de deszăpezire - Iaşi, Târgu Frumos şi Paşcani şi trei puncte de sprijin în Ţibăneşti, Răducăneni şi Vlădeni", a declarat directorul DJADP Iaşi.

Potrivit sursei citate, drumarii au fost mobilizaţi în dispozitiv încă de la primele semne ale avertizării meteo de cod portocaliu de ninsori şi viscol. Până în prezent, primăriile nu au semnalat situaţii deosebite.

Cei interesaţi pot urmări în timp real pe care dintre drumurile judeţene acţionează utilajele de deszăpezire accesând site-ul Consiliului Judeţean Iaşi, www.icc.ro, sau accesând link-ul ms.vodafone.ro/_layouts/15/S1/ExternalLinks/Viewer/View.aspx?token=0c34be0c7e4744c7a3de1a6d8dcb5658

Şoferii se pot informa despre starea drumurilor judeţene şi condiţiile în care se circulă sunând la dispeceratul de iarnă al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, la numărul de telefon 0232.255.961. AGERPRES

×
Subiecte în articol: viscol