x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Satu Mare: Trei tabere de tineret au ajuns ruine, din lipsă de interes

Satu Mare: Trei tabere de tineret au ajuns ruine, din lipsă de interes

29 Iun 2016   •   14:11
Satu Mare: Trei tabere de tineret au ajuns ruine, din lipsă de interes

Trei tabere de tineret din judeţul Satu Mare s-au închis în ultimii ani, acestea ajungând ruine, din lipsa de interes de-a lungul anilor, a declarat directorul Direcţiei Judeţene pentru sport şi Tineret Satu Mare, Virgil Dragoş.

El a declarat vineri, înaintea şedinţei Colegiului Prefectural, că din cele patru centre de agrement care aparţin de această direcţie una singură mai este funcţională, restul ajungând ruine în timp.

"În momentul de faţă, singurul centru de agrement funcţional este cel din municipiul Satu Mare. Centrele de la Tarna, Vrăticel şi de la Livada sunt nefuncţionale. Ele sunt în conservare în momentul de faţă. Pentru taberele de la Livada autoritatea locală a făcut demersuri pentru a le prelua prin hotărâre de Guvern, ceea ce consider că ar fi un lucru foarte bun. Noi nu dispunem de fonduri ca să reabilităm un asemenea obiectiv, şi cred că până la urmă de castelul din Livada ar trebui să se bucure din plin comunitatea de acolo. Oficial toate aparţin de noi. Doar dacă vorbim de Tarna, acolo nu mai există nimic, sunt doar ruine ale unor foste cabane de lemn şi terenuri. S-au degradat de la an la an, acum ne vedem n situaţia în care acolo nu mai avem decât nişte ruine. Cu lipsa de interes de-a lungul anilor, aici s-a ajuns", a declarat Virgil Dragoş.

El a explicat că ar fi nevoie de bani foarte mulţi pentru reabilitarea acestor zone de agrement, însă direcţia nu dispune de asemenea sume. AGERPRES

×