x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Şcoală de patinaj pentru copii, la Târgu Secuiesc

Şcoală de patinaj pentru copii, la Târgu Secuiesc

23 Ian 2018   •   21:00
Şcoală de patinaj pentru copii, la Târgu Secuiesc

O şcoală de patinaj pentru copii, realizată printr-un parteneriat între un club de hochei, autorităţile locale şi patru unităţi şcolare, şi-a început, marţi, activitatea în municipiul Târgu Secuiesc. 

Potrivit primarului Bokor Tibor, cursurile vor avea loc la patinoarul acoperit, construit cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii, în program urmând să fie cuprinşi peste 800 de copii. 

"Ne-am gândit să iniţiem un curs unde copiii mici, din clasele pregătitoare, respectiv din clasele I - IV, să vină în fiecare săptămână cel puţin o oră pe zi, pentru a învăţa să patineze (...) Îi vom transporta cu autobuze de la şcoală, deci nu trebuie să vină pe jos (...) Noi considerăm că este foarte important să se mişte, să stea mai puţin în faţa calculatoarelor (...) Poate că de aici se vor ridica, în timp, viitorii campioni la hochei şi patinaj artistic (...) După calculele noastre, mai mult de 800 de copii de la şcolile din municipiu vor fi invitaţi aici şi învăţaţi să patineze", a declarat primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor. 

Un program asemănător, ce are ca scop iniţierea preşcolarilor şi şcolarilor mici în mai multe sporturi, printre care patinaj, hochei, baschet şi înot, se derulează de anul trecut şi la Sfântu Gheorghe, cu sprijinul autorităţilor locale. 

Antrenamentele au loc la noua arena sportivă din municipiu, aflată la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, a cărei construcţie a fost realizată tot cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. AGERPRES

×
Subiecte în articol: scoala de patinaj targu secuiesc