x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Școlile din Capitală vor termina cursurile la ora 17 din cauza condițiilor meteo. Bucureștenii sunt rugați să nu mai iasă din casă după ora 18

Școlile din Capitală vor termina cursurile la ora 17 din cauza condițiilor meteo. Bucureștenii sunt rugați să nu mai iasă din casă după ora 18

20 Sep 2017   •   11:17
Școlile din Capitală vor termina cursurile la ora 17 din cauza condițiilor meteo. Bucureștenii sunt rugați să nu mai iasă din casă după ora 18
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Decizie de ultimă oră luată de primarul Capitalei Gabriela Firea. Edilul a cerut ca școlile din București să se închidă de la ora 17.00, din cauza condițiilor nefavorabile ale vremii, menționează Antena 3.

„La ora 17.00, ar fi mai bine să se încheie cursurile pentru a avea timp elevii să ajungă acasă. Cei care locuiesc mai departe, poate au nevoie să meargă cu RATB”, a declarat primarul la Comandamentul de fenomene extreme, care se desfășoară la această oră la Primăria Capitalei. Este o ședință cerută de Gabriela Firea, după avertismentele ANM.

Inspectorul general adjunct, Mihaela Ciho, a declarat că a transmis o notă de informare către școlile din București, privind avertizarea meteo. „Vom analiza, astfel încât cursurile să se încheie până la ora 19.00, vom ține legătura cu primarii de sector și dacă se impune suspendarea cursurilor, vom proceda conform legii”, a declarat inspectorul general adjunct.

Este avertimsment de vijelie și ploi torențiale și în această seară, în Capitală. De la ora 18.00, vor începe problemele, iar după ora 20.00, vântul va avea intensificări, iar până la miezul nopții se anunță o furtună destul de puternică.

Totodată Gabriela Firea, îi roagă pe bucureşteni, având în vedere avertizările meteorologice, să rămână acasă miercuri seara, dacă nu au drumuri urgente, relatează Agerpres.

"Aş dori să adresez o rugăminte bucureştenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20,00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie şi este bine să ne protejăm, chiar dacă instituţiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situaţii", a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei. 

×