x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Situație disperată în Satu Mare, asistenții persoanelor cu handicap din comuna Hodod, neplătiți de 7 luni

Situație disperată în Satu Mare, asistenții persoanelor cu handicap din comuna Hodod, neplătiți de 7 luni

28 Oct 2016   •   13:40
Situație disperată în Satu Mare, asistenții persoanelor cu handicap din comuna Hodod, neplătiți de 7 luni
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Asistenţii persoanelor cu handicap din comuna sătmăreană Hodod nu şi-au primit salariile de şapte luni, având grave probleme financiare, a anunţat vineri, într-o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, preşedintele Sindicatului Asistenţilor Personali, Maternali şi Sociali, Vasile Dârle. 

"Oamenii sunt efectiv disperaţi, pentru că nu mai au posibilitate să îşi cumpere medicamente. Oameni care s-au îndatorat ba de la vecini, ba de la neamuri, nu reuşesc să transporte copiii care au nevoie de tratament la Satu Mare pentru că în zona Hododului sunt doar microbuze private care nu acceptă acele tichete pentru transport gratuit pentru copii sau oameni mai în vârstă cu handicap", a declarat Dârle. 

Subprefectul Altfatter Tamas a spus că situaţia este cunoscută de luni de zile şi că vicepremierul Vasile Dîncu a promis că fondurile necesare vor fi alocate la rectificarea bugetară din luna noiembrie. Tamas a explicat că sumele alocate la începutul anului au fost epuizate din cauza creşterii numărului de beneficiari.

"La Hodod avem o situaţie interesantă. În 2015 în ianuarie am avut în total 30 de persoane asistate, în ianuarie 2016, 60 de persoane, deci putem observa o creştere de 100%, iar în prezent avem 83 de persoane plus 23 de cereri depuse. Din păcate observăm o creştere a numărului de persoane beneficiare de la an la an. Probabil că acolo ar trebui să ne gândim că ar trebui să existe o explicaţie, ţinând cont că la celelalte unităţi administrative au o tendinţă de scădere. Ne vom adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului să verifice situaţia de acolo", a afirmat subprefectul Altfatter Tamas. AGERPRES

×