x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Spitalul Judeţean Constanţa a anunţat greşit moartea unui pacient. Ce s-a întâmplat mai departe

Spitalul Judeţean Constanţa a anunţat greşit moartea unui pacient. Ce s-a întâmplat mai departe

21 Feb 2017   •   14:54
Spitalul Judeţean Constanţa a anunţat greşit moartea unui pacient. Ce s-a întâmplat mai departe

Situaţie revoltătoare în Spitalul Judeţean Constanţa. Fişa unui pacient decedat sâmbătă a fost încurcată cu cea unui bărbat în viaţă, iar familiei celui din urmă i s-a comunicat decesul. 

Rudele s-au pregătit de înmormântare, cumpărând cele necesare unui astfel de eveniment. Dar surpriză! Ruda lor era în continuare în spital, în viaţă, iar mortul era de fapt colegul de salon. 

La această oră, la nivelul Spitalului Judeţean Constanţa este în desfăşurare o anchetă, iar cadrele medicale trebuie să explice cum s-a petrecut încurcătura. 

Managerul unităţii sanitare, dr. Cătălin Grasa a declarat că au demarat deja două anchete, una disciplinară şi o alta care va fi condusă de directorul medical, dr. Mihnea Avram, ambele având ca scop stabilirea vinovaţilor în acest caz. „Pacientul care a fost confundat cu colegul de cameră este internat pe secţia Medicală 2. La acest moment, tot ce ne dorim este să tragem la răspundere persoana care se face vinovată de această teribilă încurcătură şi dacă legislaţia ne permite, vom lua măsuri de sancţionare în privinţa angajatului respectiv, care poate merge chiar până la desfacerea contractului de muncă. Trebuie să precizăm că vom fi foarte drastici cu vinovatul. Între timp, însă, nu putem face altceva decât să ne cerem scuze pentru neplăcerile create familiei pacientului şi să ne asigurăm că astfel de situaţii nu vor mai avea loc”, a explicat dr. Grasa.

Sursa: cugetliber.ro

×