x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Suceava - Două transporturi ilegale de lemn, interceptate de poliţişti şi Garda Forestieră

Suceava - Două transporturi ilegale de lemn, interceptate de poliţişti şi Garda Forestieră

27 Feb 2017   •   15:58
Suceava - Două transporturi ilegale de lemn, interceptate de poliţişti şi Garda Forestieră

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, în cooperare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au organizat activități specifice de verificare a legalității transportului de material lemnos pe raza județului.

Astfel, pe data de 25 februarie 2017, la ora 10.40, a fost oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Marginea, camionul condus de un localnic de 41 de ani, care transporta lemn. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele consemnate în avizul de însoțire a materialului lemnos nu cores­pund din punct de vedere al speciei și volumului cu transportul propriu-zis, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal 11,07 mc lemn rotund din speciile paltin și fag. În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a șoferului cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.170/2010 și confiscarea lemnului, care a fost predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

La ora 14.15, DN 2H, pe raza comunei Horodnic de Sus a fost oprit pentru control camionul cu remorcă ce aparține unei societăți comerciale din munici­piul Rădăuți, condus de un bărbat din comuna Brodina, care transporta lemn. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele consemnate în cele două avize de însoțire a materialului lemnos nu corespund din punct de vedere al speciei și volumului cu cele transportate, motiv pentru care, în urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 38,648 mc lemn rotund din specia brad. În acest caz s-a dispus sancționarea contravențională a societății comerciale cu sediul în municipiul Rădăuți cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii nr.170/2010 și confiscarea cantității de 38,648 mc lemn rotund din specia brad, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. 

Sursa: obiectivdesuceava.ro

×