x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Timiş: Doi albanezi, prinşi în timp ce încercau să introducă în ţară peste 30 kg de canabis

Timiş: Doi albanezi, prinşi în timp ce încercau să introducă în ţară peste 30 kg de canabis

27 Apr 2017   •   11:24
Timiş: Doi albanezi, prinşi în timp ce încercau să introducă în ţară peste 30 kg de canabis

Doi cetăţeni albanezi care au încercat să introducă ilegal în România aproximativ 34 kg de droguri, prin zona ''verde'' de la Moraviţa, în noaptea de miercuri spre joi, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră, cercetările continuând sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT Timişoara. 
"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere cu termoviziune, o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre interiorul României, având asupra sa două bagaje voluminoase. Imediat, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa s-a deplasat în zonă şi a reţinut persoana semnalată", arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, joi, AGERPRES. 
Concomitent, pe drumul E70, care face legătura între punctul de frontieră şi localitatea Moraviţa, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism care staţiona şi în care se afla un bărbat, care urma să preia persoana ce a încercat să intre ilegal în ţară. 
Cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni albanezi, în vârstă de 37, respectiv 24 ani. 
În cadrul primelor verificări s-a constatat că bărbatul depistat la frontiera verde transporta în cele două bagaje 50 de pachete ambalate în folii de plastic ce conţineau o substanţă vegetală mărunţită, în greutate de aproximativ 34 kg, presupusă a fi canabis. Întreaga cantitate de substanţă vegetală a fost transmisă spre expertiză la Biroul Crimă Organizată Timişoara, potrivit comunicatului. 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, complicitate la introducerea sau scoaterea din ţară precum şi exportul ori importul de droguri de risc, fără drept, contrabandă calificată şi complicitate la contrabandă calificată, se mai arată în comunicatul de presă. 
Cei doi cetăţeni albanezi au fost prezentaţi procurorului DIICOT Timişoara, pe numele unuia dintre ei fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: albanezi canabis diicot