x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Traficul rutier de la vama Giurgiu este blocat - COADA de MAȘINI se întinde pe 12 KM

Traficul rutier de la vama Giurgiu este blocat - COADA de MAȘINI se întinde pe 12 KM

01 Aug 2015   •   08:52
Traficul rutier de la vama Giurgiu este blocat - COADA de MAȘINI  se întinde pe 12 KM
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Poliţia rutieră din cadrul IPJ Giurgiu intervine sâmbătă pentru fluidizarea traficului pe DN 5 Bucureşti- Giurgiu după ce cozile de tiruri la frontieră au ajuns la 12 kilometri şi se întind pe drumul naţional până în dreptul localităţii Plopşoru.

''Cauzele pentru cozile la frontieră sunt multiple. Odată sunt lucrările de reabilitare la podul Prieteniei, apoi au existat restricţiile de circulaţie în funcţie de tonaj din cauza caniculei în ultimele două zile, iar acum am avut şi ploaia torenţială cu peste 60 de litri pe metru pătrat din noaptea de vineri spre sâmbătă ceea ce a dus la inundaţii în municipiu. De aceea poliţia rutieră intervine şi dă drumul la serii de până la 15 tiruri pe de o parte şi la serii de autocare cu pasageri pe de altă parte, care trebuie să treacă frontiera, pentru că altfel ambele sensuri de mers erau blocate', a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.

El spune că în ceea ce priveşte cozile de TIR-uri la frontiera Giurgiu- Ruse, acestea se întind pe aproape 12 kilometri, până lângă localitatea Plopşoru.

Trecerea frontierei de la Giurgiu spre Bulgaria se desfăşoară pe o singură bandă de mers din cauza lucrărilor de reabilitare la Podul Prieteniei iar autorităţile de frontieră recomandă participanţilor la trafic şi rutele alternative pentru trecerea graniţei.

×