x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TRAGEDIE în Neamţ: Numărul morţilor în accidentul de la Viişoara se ridică la nouă; cele două persoane dispărute în Bistriţa, găsite

TRAGEDIE în Neamţ: Numărul morţilor în accidentul de la Viişoara se ridică la nouă; cele două persoane dispărute în Bistriţa, găsite

05 Apr 2018   •   07:40
TRAGEDIE în Neamţ: Numărul morţilor în accidentul de la Viişoara se ridică la nouă; cele două persoane dispărute în Bistriţa, găsite

UPDATE Pompierii din Neamţ au finalizat operaţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în râul Bistriţa, după ce un microbuz a căzut în apă, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, corpurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi dispăruţi au fost recuperate, în jurul orei 9,00, de echipajele de căutare cu barca, ele fiind găsite cu ajutorul căngilor, numărul morţilor în accidentul rutier care a avut loc la Viişoara ridicându-se la nouă.

Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, accidentul soldându-se cu moartea a şapte persoane şi dispariţia altor două, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

UPDATE Potrivit prefectului de Neamţ, microbuzul, o autoutilitară privată, se deplasa de la Arad spre Săvineşti şi Podoleni fără a fi autorizată pentru transport persoane.

Oamenii stăteau pe două bănci impovizate, nefiind asiguraţi cu centurile de siguranţă.

Reprezentanţii poliţiei din Neamţ spun că cel mai probabil cauza accidentului a fost o defecţiune tehnică.

Martorii spun că a fost vorba despre o explozie a unuia dintre cauciucuri. 

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că în microbuz se aflau muncitori. Şapte dintre persoanele aflate la bord au murit, două fiind la această oră căutate de scafandri.

"Se caută trupurile celor doua persoane dispărute. E posibil să nu mai fie în zona unde a căzut microbuzul. Cele doua persoane, chiar dacă vor fi găsite, nu au nicio şansă de supravieţuire. Trupurile lor pot fi purtate de curenţi în altă parte", a spus Raed Arafat.

O singură persoană a supravieţuit accidentului. Imediat după impact, aceasta a reuşit să iasă din apă, se află în stare de conştientă şi a fost transportată la spital.Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.

"Din păcate asistăm la un moment nu tocmai fericit. În urma unei sesizări la 112, în jur de ora 00:48, s-a declanșat această operațiune. Inițial, inspectorul general de la ISU m-a anunțat, iar fiind vorba de numărul victimelor, am considerat oportun să declarăm Cod Roșu. 

În aproximativ 10 minute s-au deplasat aici foarte multe forțe: scafandri, reprezentanți ISU, ofițeri, subofițeri, polițiști și comandantul adjunct al IPJ, avem oameni și personal specializat de la Spital, Ambulanță, Colegiul Psihologilor (pentru familiile victimelor). Se va proceda la identificarea victimelor. 

Din ce a declarat supraviețuitorul ar fi vorba de 10 persoane. Până acum s-au identificat 8. Urmează să vedem exact situația, informațiile fiind ușor contradictorii", a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu

"Două victime sunt în continuare căutate. Se continuă căutările cu scafandri şi bărci pneumatice", a afirmat Rotaru.

Conform acestuia, microbuzul nu era destinat transportului de persoane, el dispunând de nişte bănci improvizate. Cu autovehiculul se transportau muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident