x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tratamentele de combatere a ţânţarilor, aplicate în Capitală de săptămâna viitoare

Tratamentele de combatere a ţânţarilor, aplicate în Capitală de săptămâna viitoare

08 Iul 2016   •   17:13
Tratamentele de combatere a ţânţarilor, aplicate în Capitală de săptămâna viitoare

Tratamentele de bază de combatere a ţânţarilor, aplicate prin Centrul de Protecţie a Plantelor, în parcurile administrate de ALPAB, vor începe de lunea viitoare şi vor fi repetate o dată la trei zile, pe durata a aproximativ două săptămâni.

"Tratamentele se vor face etapizat, după cum urmează: în etapa I se va aplica tratamentul de bază, care va fi repetat la un interval de aproximativ 3 zile, în perioada 11 - 27 iulie, iar în etapa a II-a se vor efectua trei tratamente succesive de combatere a ţânţarilor, din două în două săptămâni de la aplicarea tratamentului de bază, în perioada 10 august - 29 septembrie", a informat biroul de presă al Primăriei Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Substanţele folosite pentru combaterea ţânţarilor vor fi Aqua K-Othrine EW20 şi Fendona 15 SC, a menţionat sursa citată. Dacă vor fi condiţii meteo nefavorabile, aplicarea tratamentelor va fi reprogramată.

Centrul de Protecţie a Plantelor Bucureşti va efectua tratamente de combatere a ţânţarilor în parcurile şi pe spaţiile verzi aflate în grija Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement, până la achiziţionarea serviciului de către Capitală, conform unei hotărâri adoptate în şedinţa de joi a CGMB.

Centrul urmează să beneficieze de o suplimentare a bugetului de 433.000 lei pentru efectuarea tratamentelor de combatere a ţânţarilor, dintre care 93.000 lei pentru cheltuieli de personal, iar 340.000 lei pentru bunuri şi servicii.

În Bucureşti, ultimele tratamente împotriva ţânţarilor în parcuri şi spaţii verzi s-au efectuat în octombrie 2015.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, în urmă cu o săptămână, că PMB a primit foarte multe reclamaţii şi sesizări privind ţânţarii din parcuri.

"M-am trezit în prima zi de mandat cu o licitaţie contestată şi care putea fi reluată după 17 iulie, adică ar fi produs efecte în toamnă, când nu ar mai fi fost ţânţari. De aceea am luat decizia ca prin instituţiile din subordinea PMB să procedăm la stârpirea ţânţarilor, prin Centrul de Protecţie a Plantelor, prin ALPAB. De asemenea, cei care lucrează la RADET, la RATB şi la Apa Nova ne-au asigurat că vor lua, fiecare în parte, măsurile care se impun, din surse proprii, pentru a stârpi ţânţarii cât mai grabnic şi nu la toamnă, când s-ar fi finalizat acea licitaţie", a spus Firea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: tantari