x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale TULCEA - Activitatea Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendată

TULCEA - Activitatea Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendată

30 Iun 2016   •   17:41
TULCEA - Activitatea Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă, suspendată
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Activitatea Secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a fost suspendată, după ce singurul medic specialist al secţiei a plecat în concediu de odihnă.

"Timp de două săptămâni, activitatea Secţiei de Pediatrie este suspendată, urmând să fie reluată la întoarcerea doamnei doctor din concediul de odihnă'" a declarat joi pentru AGERPRES managerul general al SJU, Tudor Năstăsescu.

În momentul de faţă, potrivit sursei, Secţia Pediatrie nu are niciun medic rezident, situaţia fiind critică şi în alte secţii din cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Tulcea.

"Până când personalul medical nu va primi o remuneraţie corespunzătoare efortului depus, până când va înceta atacul clonelor împotriva actualului sistem sanitar, prefer să nu comentez", a menţionat Năstăsescu.

În acest context, părinţii cu copii care prezintă probleme de sănătate grave vor fi transportaţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă la spitalul din Constanţa, la fel ca anul trecut.

În luna februarie a anului 2015, conducerea SJU Tulcea a anunţat că activitatea Secţiei Pediatrie a fost suspendată, din cauza numărului redus de medici specialişti, respectiv trei. Ulterior, ea a fost deschisă, iar în urmă cu două luni, secţia era deservită, potrivit sursei citate, de un doctor, un altul aflându-se în concediu fără plată. AGERPRES

×