x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Tulcea ar putea avea anul viitor două parcuri acvatice

Tulcea ar putea avea anul viitor două parcuri acvatice

11 Ian 2018   •   21:00
Tulcea ar putea avea anul viitor două parcuri acvatice

Oraşul Tulcea ar putea avea anul viitor două parcuri acvatice, unul dintre ele urmând să fie o investiţie privată, iar cel de-al doilea o investiţie a Primăriei municipiului, a declarat pentru AGERPRES primarul Constantin Hogea. 

Autoritatea locală a aprobat certificatul de urbanism şi studiul de oportunitate pentru amenajarea unui parc acvatic la marginea oraşului, în imediata apropiere a mini-deltei, cunoscută sub numele de zona Zaghen, şi a Satului pescăresc, ambele fiind investiţii ale Primăriei municipiului realizate în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene. 

"Urmează ca agentul economic să depună Planul Urbanistic Zonal spre aprobarea Consiliului local şi gândesc că nu vor fi probleme, pentru că cel puţin moralmente suntem obligaţi să sprijinim în cadrul legii asemenea demersuri şi să procedăm de o aşa manieră încât investitorul să simtă că suntem alături de el", a afirmat primarul Hogea. 

El şi-a exprimat satisfacţia că zona de la marginea oraşului atrage atenţia investitorilor privaţi, după realizarea celor două proiecte finanţate de UE, şi a menţionat că există posibilitatea ca un alt parc acvatic să fie amenajat în apropierea lacului Ciuperca. 

"În zona toboganului lăsat în paragină pe malul lacului Ciuperca, vrem să amenajăm un parc acvatic, după ce vom câştiga procesul pe care-l avem cu societatea care a închiriat zona şi care nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale", a precizat primarul municipiului. 

Potrivit sursei, investiţia privată care se va realiza la marginea oraşului Tulcea va costa 2 milioane de euro şi va avea o suprafaţă totală de 10.000 de metri pătraţi. 

Proiectul de renaturare a zonei Zaghen s-a încheiat în anul 2016, a costat peste 62 de milioane de lei şi a vizat printre altele creşterea suprafeţei luciului de apă la 147 de hectare, precum şi amenajarea a 47 de hectare de zone de refugiu pentru faună. 

Proiectul privind Satul pescăresc a fost finalizat în acelaşi an, a costat peste 5,3 milioane de lei şi a avut în vederea amenajarea unui parc tematic în care s-a încercat reconstituirea în miniatură a Deltei Dunării şi a construcţiilor semnificative pentru această zonă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: parcuri acvatice tulcea