x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un clujean, amendat pentru că și-a amenajat o afumătoare în garaj

Un clujean, amendat pentru că și-a amenajat o afumătoare în garaj

07 Dec 2016   •   16:48
Un clujean, amendat pentru că și-a amenajat o afumătoare în garaj
Sursa foto: Foto: monitorulcj.ro

Un clujean care şi-a amenajat o afumătoare pentru cârnaţi în garajul din faţa blocului a fost amendat, marţi, cu suma de 2.000 de lei, de poliţiştii locali, care au fost alertaţi de vecinii locatarului. 

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca, în cursul dimineţii de marţi poliţiştii locali au fost sesizaţi de locatarii unui bloc de locuinţe din cartierul Între Lacuri, care au fost puternic deranjaţi de fumul provenit dintr-un garaj amplasat lângă imobilul în cauză, condus în exteriorul construcţiei printr-o ţeavă metalică improvizată. 

'Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Control Protecţia Mediului şi Serviciului Inspecţie Comercială s-au deplasat la faţa locului şi au constatat faptul că în garajul menţionat s-a improvizat o afumătoare într-un dulap metalic. A fost identificată şi chemată la faţa locului persoana responsabilă pentru această faptă, care în calitate de proprietar al garajului a folosit amplasamentul pentru afumarea cârnaţilor proveniţi în urma sacrificării unui porc', se arată în comunicat. 

Pentru fapta mai sus menţionată, respectiv pentru utilizarea garajului amplasat pe domeniul public în alte scopuri decât pentru gararea autovehiculului, proprietarul garajului a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 150/2009 şi H.C.L. nr. 191/2009.

De asemenea, în urma măsurilor dispuse de către poliţiştii locali prin Procesele verbale de constatare a contravenţiei încheiate la faţa locului, contravenientul a luat măsuri urgente pentru dezafectarea dulapului metalic compartimentat şi modificat pentru afumarea produselor din carne, respectiv predarea acestuia la un centru autorizat de colectare a deşeurilor feroase. AGERPRES

×