x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou conflict VIOLENT într-un cămin din Iași. Mărturia studentului înjunghiat

Un nou conflict VIOLENT într-un cămin din Iași. Mărturia studentului înjunghiat

02 Dec 2015   •   08:52
Un nou conflict VIOLENT într-un cămin din Iași. Mărturia studentului înjunghiat

Un student şi-a înjunghiat colegul în gât în căminut T11 din complexul Tudor, ieri-noapte, doar o minune făcând ca acesta să nu-şi piardă viaţa. Motivaţia tentativei de crimă nu e clară, totul petrecându-se pe fondul stării de ebrietate a agresorului. "Mă pregăteam să ies în oraş. Băieţii serveau ceva... A luat cuţitul în mână, iar primul în cale am fost eu“, a declarat victima pentru "Ziarul de Iaşi"

Un student al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ a fost aproape de a-şi omorî colegul de cameră, ieri-noapte, după ce l-a atacat cu un cuţit şi l-a înjunghiat în zona gâtului. Din relatările martorilor şi din spusele reprezentanţilor universităţii şi ale anchetatorilor, conflictul a izbucnit spontan, pe fondul consumului în exces al băuturilor alcoolice, în căminul T11 din Campusul „Tudor Vladimirescu“.

Ambii tineri erau consideraţi a fi fi studenţi şi „căminişti” buni, fără antecedente, iar evenimentul i-a şocat şi pe cadrele didactice de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, unde erau amândoi studenţi, cât şi pe colegii lor. „În jurul orei 00.30 am fost sesizaţi cu privire la un conflict spontant declanşat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. O persoană a fost transportată la spital pentru a i se oferi îngrijiri medicale. Poliţişii s-au deplasat la faţă locului, au identificat persoana bănuită de comiterea agresiunii. Întrucât s-a constatat că victimei i-a fost pusă viaţa în pericol, a fost întocmit dosar penal pentru tentativă de omor”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Victima spune că nu-l cunoştea dinainte pe agresor, că l-a întâlnit pentru prima oară în seara în care a fost atacat, şi că numele l-a aflat de la anchetatori. Mai mult, el susţine că nu a avut niciun conflict cu Marian Gavril Nergheş şi că acesta era beat în momentul în care el a ajuns în cameră.

„Am fost chemat la ziua cuiva, mă pregăteam să ies în oraş şi am trecut pe la ei să îi salut. Băieţii serveau ceva şi respectivul s-a apucat să scoată penisul afară şi să facă unele figuri. Un coleg i-a spus să se potolească şi, în momentul acela, a luat cuţitul în mână, iar primul în cale am fost eu“, a declarat Ionuţ Cojocaru pentru „Ziarul de Iaşi“.

Acesta a mai spus că a reuşit să îl prindă de mână şi să blocheze cea mai mare parte din lovitură, altfel ar fi fost acum în stare mult mai gravă. „Norocul meu a fost că l-am prins de mână şi am reuşit să-l opresc, iar el m-a lovit din încheietura palmei mai mult. Un prieten a sunat la Poliţie. Nu a fost o înjunghietură curată, dacă nu apucam să-l opresc... Mi-a deschis o plagă destul de mare la gât, am fost cusut, iar acum starea e stabilă. Zona cu rana mi s-a umflat foarte tare. Am spus şi eu că am avut puţin noroc“, a mai spus Ionuţ Cojocaru. Doctorii i-au spus că starea sa este una stabilă şi că va mai fi ţinut câteva zile sub observaţii pentru a vedea cum evoluează starea sa.  

Citeste mai mult pe Ziarul de Iasi

×