x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un nou cutremur în zona Vrancea, în noaptea de marţi spre miercuri

Un nou cutremur în zona Vrancea, în noaptea de marţi spre miercuri

15 Noi 2017   •   07:09
Un nou cutremur în zona Vrancea, în noaptea de marţi spre miercuri
Sursa foto: Cylonphoto/Getty Images/iStockphoto

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 pe scara Richter s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora locală 1:11, potrivit Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul s-a produs la o adâncime de 126,3 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti (43 kilometri), Panciu (49 kilometri), Nehoiu ( 51 kilometri), Râmnicu Sărat (51 kilometri) şi Oneşti (55 kilometri).

În luna noiembrie, în România au avut loc 12 cutremure în zona seismică Vrancea şi în zona Transilvaniei, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 grade pe Richter. Seismul de 3,4 grade s-a produs marţi dimineaţa, la ora locală 8:24 în judeţul Buzău şi la o adâncime de 131,7 kilometri.

Luna trecută, în România s-au produs 6 cutremure de peste 3 grade pe Richter, două dintre acestea având magnitudinea de 4,2 grade pe Richter. Primul cutremur s-a produs în data de 8 octombrie în judeţul Vrancea, la o adâncime de 132,2 kilometri, iar cel de-al doilea pe 28 octombrie, în judeţul Buzău, la adâncimea de 113,6 kilometri.

Cel mai mare cutremur din acest an s-a produs în data de 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter, seismul fiind resimţit şi la Bucureşti.

Anul trecut, în Vrancea, au avut loc două seisme cu magnitudini de 5,3 grade pe scara Richter, unul pe 24 septembrie, la ora locală 2:11, şi celălalt pe 28 decembrie, la ora locală 1:20.www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: cutremur