x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un pilot militar a fost găsit mort în cazarma unităţii

Un pilot militar a fost găsit mort în cazarma unităţii

01 Oct 2016   •   10:57
Un pilot militar a fost găsit mort în cazarma unităţii
Sursa foto: pixabay.com

Vineri, căpitanul Cristian Vasilică a decolat pentru ultima dată către o destinaţie de unde nu se mai poate întoarce. A plecat mult prea devreme şi a lăsat un gol imens pentru toţi ce au avut privilegiul de a-l cunoaşte ca militar şi ca om. Pilotul, în vârstă de 36 de ani, a fost găsit mort în cazarma unității. Acesta venise de câteva zile de la unitatea din Otopeni pentru o specializare. Moartea bărbatului este anchetată acum de procurorii militari.

Tragedia a avut loc la Școala de Aplicație pentru forțele aeriene din localitatea Bobocu, judeţul Buzău. Ofițerul, în vârstă de 36 de ani, a fost găsit fără suflare în cazarma unității. Imediat, la fața locului au sosit mai multe echipaje de criminaliști și procurori militari. Din primele cercetări, anchetatorii au aflat că pilotul din Otopeni figura prezent la raportul de prezență din această dimineață, însă nu l-a văzut nimeni până în momentul în care s-a întâmplat tragedia, relatează Libertatea.ro.

Corpul neînsufleţit al militarului a fost transportat la serviciul de medicină legală din Buzău pentru efectuarea necropsiei. Ancheta demarată de procuroriii criminalişti vizează o moarte subită din cauze naturale, ipoteză întărită şi de surse medicale, care spun că militarul  ar fi decedat în urma unui infarct.

Prietenă bună a lui Cristian Vasilică, Roxana Ciuhulescu a lăsat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook: ”Mi-e greu să scriu, să exprim durerea asta. Împreună am trăit multe momente frumoase, am zburat, am râs, am făcut echipă și acum…și acum trebuie să ne spunem adio. Aviația militară ne-a unit și ne-a făcut să vedem altfel lumea, mai frumoasă și mai veselă. Bunul meu camarad Cristian Vasilică, a zburat către cer. Dar așa sunt ei, aviatorii. Ei nu mor, ei decolează dar nu se mai întorc niciodată. Cer senin, prieten bun!”

Cristian a fost pilot de elicopter, dar pasiunea lui pentru jurnalism şi actorie l-a adus mereu aproape de oameni. A fost unul dintre primii membrii ai proiectului Ziua Armatei în şcoli, împărtăşind an de an tinerilor dragostea si respectul pentru profesia aleasă şi încurajându-i să-şi transforme visul în realitate, iar pasiunea în profesie, scrie rumaniamilitary.ro.

În timpul liber, Cristian Vasilică urca pe scena teatrelor din București cu fiecare ocazie, mai ales că avea și studii în domeniu. Colegii săi sunt acum terifiați, mai ales că Vasilică este al patrulea actor care se stinge în această săptămână după Ioan Gyuri Pascu, Sebastian Papaiani și Aurelian Preda.

Zbor lin, camarade!

 

×