x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un primar îi face de ruşine pe Facebook pe cetăţenii certaţi cu bunul simţ

Un primar îi face de ruşine pe Facebook pe cetăţenii certaţi cu bunul simţ

21 Feb 2017   •   14:39
Un primar îi face de ruşine pe Facebook pe cetăţenii certaţi cu bunul simţ

Primarul unui oraș din vestul țării s-a gândit la o metodă inedită prin care să-i determine pe cetățeni să respecte curățenia. Astfel, Adrian Torma, primarul orașului Moldova Nouă, județul Caraș-Severin, îi face de rușine pe Facebook pe locuitori.

Mai mult, edilul îi numește „nesimțiti”, „lipsiți de creier” sau „țărani” pe cetățenii certați cu bunul simț. “Doamna din imagine (Bl. 2, Sc. 2, etaj 1) aruncă o oală plină cu tăiței și resturi alimentare pe geam. Incredibilă nesimțirea doamnei și nu cred că este singura”, “La Bl. 8, între doi arbori am găsit sârmă pusă pentru a atârna rufele. Un alt act de barbarism și lipsă de educațe. Și nu este singurul loc” sau “Maxima zilei: un “țăran” care din lipsă de creier a aruncat o coajă de banană pe aleea de la blocul 24 pe jos, când la zece metri avea coș pentru gunoiul menajer”.

Acestea sunt doar câteva dintre situațiile prezentate de primarul orașului Moldova Nouă pe rețeaua de socializare. Adrian Torma explică, tot pe Facebook, de ce a folosit cuvinte atât de dure. “Din păcate, nu vedem paiul din ochiul nostru, orașul este mizerabil datorită, în primul rând, al cetățenilor. Primăria, împreună cu Poliția Locală, va începe o campanie de conștientizare, informare și amendare acolo unde este nevoie, a cetățenilor care nu înțeleg ca pe lângă drepturi avem și obligații. În viitor, voi posta pe Facebook toate pozele unde consider că cetățenii își bat joc de domeniul public. În locul cuvântului nesimțire as fi putut folosi expresia „lipsă de bun simț”, dar, din păcate, asta e realitatea şi nu avem de ce să fugim de ea! Totuşi, am încredere că vom înțelege ideea că doar împreună vom putea face din Moldova Nouă un oraș curat”, a scris primarul din Moldova Nouă.

Sursa: pressalert.ro
 

×