x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE O barcă cu migranți s-a răsturnat în Dunăre. Un om a murit şi opt sunt daţi dispăruţi

UPDATE O barcă cu migranți s-a răsturnat în Dunăre. Un om a murit şi opt sunt daţi dispăruţi

17 Apr 2020   •   12:53
UPDATE O barcă cu migranți s-a răsturnat în Dunăre. Un om a murit şi opt sunt daţi dispăruţi

Un număr de 18 persoane, migranţi şi o călăuză, au căzut în Dunăre. Un sirian a murit, în apropiere de localitatea Hinova, iar opt migranţi sunt căutaţi în Dunăre de poliţiştii de frontieră şi angajaţii ISU Mehedinţi.

Opt migranţi sunt de negăsit după ce, joi seara, barca în care se aflau s-a răsturnat, iar oamenii au căzut în Dunăre, în apropiere de graniţia româno-sârbă. Un număr de 18 persoane se aflau în ambarcaţiunea care trebuia să-i aducă în România.

Nouă persoane, din Siria, Irak, Yemen, Palestina şi Serbia, au fost salvate din apele Dunării de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. Unul dintre oamenii din barcă a fost găsit mort, în apă, iar alte 8 persoane sunt de negăsit.

Autorităţile din Mehedinţi au reluat, vineri, cercetările. Poliţiştii de frontieră şi angajaţii ISU Mehedinţi, cu două bărci şi un vapor, caută în apele fluviului migranţii dispăruţi. Şi poliţiştii din Serbia fac verificări, după ce au fost alertaţi de oamenii legii din România.

Ambarcaţiunea, condusă de o călăuză din Serbia, a pornit, joi seara, din ţara vecină. Potrivit unor surse locale, migranţii ar fi fugit dintr-un centru de carantină din ţara vecină. Cele nouă persoane salvate, între care şi călăuza din Serbia, sunt acum într-un centru de carantină din Mehedinţi.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ O barcă în care se aflau 18 persoane s-a răsturnat, joi seara, în Dunăre. Este vorba despre 16 migranţi şi două calăuze din Serbia. Nouă oameni au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Mehedinţi. Alte nouă peresoane nu au fost găsite. 

Persoanele salvate, opt cetăţeni afro-asiatici şi un sârb, aflate în hipotermie, au fost duse  cu ambulanțele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severi, iar după evaluarea medicală au fost transportate într-un centru de carantină din Mehedinţi.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara arată că poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin, aflați în misiune, au observat, joi seara, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor.

Strigătele lor de ajutor au fost auzite de un echipaj al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi care se afla într-o misiune de patrulare pe Dunăre.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, în timp ce se aflau într-o misiune de cercetare a zonei de responsabilitate, au observat, în dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane în apele fluviului Dunărea care strigau după ajutor. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au intervenit cu două ambarcaţiuni rapide, fiind salvate nouă persoane care se aflau în pericol de înec”, a declarat Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi.

Căutările în Dunăre sunt continuate de către echipaje ale Poliţiei de Frontieră și ISU Mehedinţi.

Se fac cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Mediafax

×
Subiecte în articol: barca rasturnata dunăre