x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Ursul care a intrat în municipiul Mediaş a fost alungat în mediul său natural

Ursul care a intrat în municipiul Mediaş a fost alungat în mediul său natural

26 Oct 2019   •   15:55
Ursul care a intrat în municipiul Mediaş a fost alungat în mediul său natural

Un urs a cărui prezenţă a fost semnalată în municipiul Mediaş, sâmbătă dimineaţă, a fost alungat în mediul său natural, în urma intervenţiei jandarmilor, poliţiştilor şi silvicultorilor.

Prezenţa ursului a fost semnalată în jurul orei 9,00, în zona Şcolii Sportive din municipiul Mediaş, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sibiu.

"Pentru protecţia cetăţenilor, s-a acţionat de către echipajul de intervenţie şi supraveghere al Secţiei Jandarmi Mediaş aflat în serviciu şi s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor de jandarmi necesare executării misiunii. Ulterior s-au alăturat un echipaj de poliţie rutieră, un echipaj SMURD, un echipaj al Poliţiei Locale Mediaş şi lucrători ai Direcţiei Silvice Sibiu şi ai Ocolului Silvic Mediaş", precizează IJJ Sibiu.

Conform aceleiaşi surse, ursul a fost îndepărtat din zona populată, iar ulterior, lucrătorii silvici au organizat o goană pentru împingerea animalului sălbatic în mediul său natural.

Jandarmii sibieni le recomandă celor care se întâlnesc cu un urs să nu se apropie de el pentru a face fotografii, să nu îl hrănească, să nu arunce cu pietre, dar să facă zgomot pentru a ţine animalul la distanţă şi să se îndepărteze cât mai mult. De asemenea, trebuie solicitat sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: urs medias